Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το λάθος που οδήγησε τη VW να αλλάξει προσέγγιση

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το λάθος που οδήγησε τη VW να αλλάξει προσέγγιση

ΝΕΑ

Το λάθος που οδήγησε τη VW να αλλάξει προσέγγιση

ΝΕΑ

Ένα λάθος στον χρωματισμό του Volkswagen Golf R ήταν η αφορμή να αλλάξει ριζικά η χρωματική παλέτα των μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μυστήρια που παραμένουν ακόμα και σήμερα ανεξήγητα στο τμήμα παραγωγής της Volkswagen είναι η περίπτωση του βαψίματος ενός (μόνο ένα) VW Golf R σε λάθος χρώμα. Το συγκεκριμένο Golf R εκείνη την εποχή έβγαινε μόνο σε έναν χρωματισμό, τον Limestone Grey και για κάποιον ανεξήγητο λόγο ξαφνικά βγήκε από την γραμμή παραγωγής με τον χρωματισμό Carbon Steel Gray Metallic.

Ο χρωματισμός Carbon Steel Gray Metallic εκείνη την περίοδο ήταν διαθέσιμος μόνο για το Golf GTI και το λάθος που παρουσιάστηκε στο σύστημα προβλημάτισε ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της Volkswagen.

Η πιθανότερη εξήγηση για αυτό το λάθος του συστήματος είναι ότι άλλαξε ο κωδικός του χρώματος λίγο πριν τη διαδικασία βαφής. Το Golf R έπρεπε να βαφτεί με το LA7N, αλλά τελικά βάφτηκε με τον κωδικό χρώματος LA9W.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το αποτέλεσμα να έφερε αναστάτωση στους ανθρώπους της Volkswagen ωστόσο τελικά βγήκε σε καλό για τους καταναλωτές. Από εκείνη την περίοδο και έπειτα η VW Αμερικής αποφάσισε να εμπλουτίσει τη διαθέσιμη χρωματική παλέτα με 40 επιλογές για το Golf R μέσω του προγράμματος Spectrum που μέχρι τότε δεν υπήρχε στις ΗΠΑ.

Advertisement

Το συγκεκριμένο πάντως, ένα και μοναδικό VW Golf R σε χρωματισμό Carbon Steel Gray Metallic έλαβε πλέον επίσημα την αναγνώριση που του αρμόζει. Η VW έστειλε στον ιδιοκτήτη μια πλακέτα αυθεντικότητας του αυτοκινήτου και ένα χειρόγραφο γράμμα από τον Διευθυντής Παραγωγής των Golf GTI και Golf R εκείνης της περιόδου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάτι καλό ετοιμάζει η Volkswagen (+video)
Ο τρόπος που η Volkswagen αντιμετωπίζει την έλλειψη τσιπ
Έτσι θα είναι το νέο Volkswagen Tiguan