Live Κίνηση
Περισσότερα
Defender 2023

Η πληθωρική γκάμα του νέου και εντυπωσιακού Defender

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πληθωρική γκάμα του νέου και εντυπωσιακού Defender

Defender 2023

Η πληθωρική γκάμα του νέου και εντυπωσιακού Defender

Defender 2023

Τα καταξιωμένα μοντέλα Defender 90, Defender 110 και Defender 130, αποτελούν μία εντυπωσιακή διάσταση στην κυρίαρχη οικογένεια των πολυτελών οχημάτων παντός εδάφους με το βαρύγδουπο όνομα.

Advertisement
Advertisement

Μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών και σχεδιαστικών βελτιώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό διαφοροποιούν το νέο Defender από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, συνδυάζοντας μοναδικά την άνεση με τη γνώριμη αντοχή και ικανότητα του θρυλικού Defender.

Το νέο Defender φέρνει μία νέα διάσταση στην ικανότητα της πιο ανθεκτικής και στιβαρής οικογένειας οχημάτων. Το ευρύχωρο εσωτερικό του καλωσορίζει και μεταφέρει μέχρι οκτώ άτομα στην έκδοση 130 με εξαιρετική άνεση, προσφέροντας απαράμιλλες ευκαιρίες περιπέτειας για οικογένειες, με μοναδικές σχεδιαστικές υπογραφές για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας.

Advertisement
Advertisement

Το Defender έχει τη δική του πλούσια και εμβληματική χρωματική παλέτα, το 130 μάλιστα προσφέρεται σε μία νέα, αποκλειστική επιλογή Sedona Red που το καθιστά ξεχωριστό στη γκάμα. Το εξωτερικό συμπληρώνεται από το Extended Bright Pack – που διατίθεται πλέον του υπάρχοντος Bright Pack – το οποίο προσφέρει ένα ξεχωριστό design στο εξωτερικό, με φινίρισμα Ceres Silver Satin γύρω από όλες τις κάτω επενδύσεις του αμαξώματος και τις εμπρός και πίσω προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμό Noble Chrome.

Στο εσωτερικό του εντυπωσιακού Defender, όλοι οι επιβάτες, στις τρεις σειρές καθισμάτων, έχουν στη διάθεσή τους μελετημένες λύσεις αποθήκευσης και άνεσης. Αυτό σημαίνει ότι το Defender 130 φροντίζει όλους τους επιβάτες του, με άνετη πρόσβαση στην ευρύχωρη τρίτη σειρά, σε μία φωτεινή και ευάερη καμπίνα.

Advertisement

Η σχεδίαση εσωτερικού χαρακτηρίζεται από νέες επιλογές χρωμάτων και υλικών, που αναβαθμίζουν την εμπειρία σε όλα τα εδάφη. Οι πιο πρόσφατες συνδεδεμένες τεχνολογίες και τα συστήματα πλαισίου – συμπεριλαμβανομένης της νέας, μεγαλύτερης οθόνης αφής 11.4” Pivi Pro, της στάνταρ Ηλεκτρονικής Αερανάρτησης (Electronic Air Suspension) και του εξελιγμένου συστήματος καθαρισμού αέρα καμπίνας (Cabin Air Purification Plus) – προσφέρουν την απόλυτη υποστήριξη και άνεση για σύγχρονες off-road εκδρομές.

Advertisement

Εξασφαλίζοντας ότι οι περιπέτειες ξεκινούν και τελειώνουν με άνεση, τώρα όλα τα Defender με Keyless Entry διαθέτουν Approach Unlock και Automated Walkaway Lock. Όταν ανιχνευτεί το χειριστήριο πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, αυτό ξεκλειδώνει αυτόματα όταν βρίσκεται σε απόσταση 1,5 m. Όταν ο οδηγός φεύγει από το αυτοκίνητο, το νέο Defender θα κλειδώσει αυτόματα όταν το χειριστήριο βρίσκεται σε απόσταση άνω των 1,5 m.

Το status symbol που ακούει στο όνομα Defender, διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών εξηλεκτρισμένων συνόλων. Το Defender προσφέρεται σε τρείς τύπους αμαξώματος, 90, 110 και 130, με την 110 να μπορεί να εφοδιαστεί με το plug-in hybrid σύστημα κίνησης και την 130 να δύναται να υιοθετήσει μέχρι και οκτώ τυχερούς επιβάτες.

Advertisement

Γνωρίστε το νέο Defender

Η γκάμα υπερσύγχρονων κινητήρων αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, από τα 2 λίτρα στην έκδοση βενζίνης, μαζί με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα να αποτελείται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα 300 ίππων, ένα ηλεκτρομοτέρ 143 ίππων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 19,2 kWh. Η συνδυαστική απόδοση είναι 404 ίπποι και 640 Nm ροπής, και χαρίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δλ. Η ηλεκτρική αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία στο 5θυρο Defender 110 φτάνει παρακαλώ τα 43 χιλιόμετρα, ενώ, η φόρτισή της σε ταχυφορτιστή διαρκεί μόλις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Η τεχνολογία Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) υποστηρίζει τους εξακύλινδρους κινητήρες Ingenium της Land Rover, παρέχοντας απρόσκοπτη απόκριση και βελτιωμένη κατανάλωση. Χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη γεννήτρια-μίζα (BiSG) 48 V που συλλέγει την ενέργεια που συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση, η οποία αποθηκεύεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή η τεχνολογία καθιστά επίσης το σύστημα stop-start πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό.

Το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) της Land Rover και αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων, στάνταρ. Η τεχνολογία iAWD διαχειρίζεται αποδοτικά και αποτελεσματικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την κατανομή ισχύος μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, βελτιστοποιώντας την απόδοση στο δρόμο και την ικανότητα σε όλα τα είδη εδαφών, ανάλογα με τις ανάγκες.

Κάθε Defender εφοδιάζεται με Electronic Air Suspension με Adaptive Dynamics και το προηγμένο σύστημα Terrain Response® της Land Rover για απαράμιλλη ικανότητα παντός εδάφους και αυτοπεποίθηση του οδηγού σε όλα τα περιβάλλοντα. Ο συνδυασμός προηγμένων συστημάτων εξασφαλίζει άνετη και αβίαστη κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη, προσφέροντας ευέλικτη απόδοση.

Η ηλεκτρονική Air Suspension επιτρέπει 430mm άρθρωσης στην ανάρτηση, με πρόσθετη δυνατότητα αύξησης του ύψους της κατά 71,5mm μπροστά (73,5mm πίσω) κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που βοηθά ώστε το Defender 130 να ‘καθαρίζει’ κάθε εμπόδιο και να περνά αβίαστα μέσα από νερά – το μέγιστο ύψος διέλευσης φτάνει εδώ έως και τα 900mm. Τις απαράμιλλες ικανότητες του Defender κατά την κίνηση εκτός δρόμου διαχειρίζεται το σύστημα Terrain Response® της Land Rover, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία σε οποιαδήποτε επιφάνεια μέσω της οθόνης Pivi Pro.

Τα θεμέλια για τις κυρίαρχες επιδόσεις του Defender σε κάθε επιφάνεια βασίζονται στην αρχιτεκτονική αυτοφερόμενου πλαισίου D7x της Land Rover, που χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Με στρεπτική ακαμψία 25 kNm/μοίρα, το Defender είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας, διαθέτοντας ανεξάρτητη αερανάρτηση σε όλους τους τροχούς, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού και το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το νέο Defender τα έχει όλα, τι άλλο να ζητήσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο… εξτρεμιστικό χρώμα για τα 75 χρόνια του Defender
Οδηγούμε το Land Rover Defender Bowler
Το απόλυτο Land Rover Defender είναι της Arctic Trucks (+video)