Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η συγκλονιστική συσκευή της Apple που θα αλλάξει τα πάντα (+video)

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η συγκλονιστική συσκευή της Apple που θα αλλάξει τα πάντα (+video)

ΝΕΑ

Ιδού η συγκλονιστική συσκευή της Apple που θα αλλάξει τα πάντα (+video)

ΝΕΑ

Αν η πραγματικότητα σας είναι βασανιστικά βαρετή, τότε η Apple σας ανοίγει έναν θαυμαστό νέο κόσμο εικονικής πραγματικότητας όπου τα πάντα είναι πιθανά.

Advertisement
Advertisement

Είναι από τις λίγες φορές που θα σας καλέσουμε να δείτε πρώτα το video που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου, και μετά να διαβάσετε αυτές τις γραμμές.

Γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που οι λέξεις μοιάζουν περιττές. Και που η πραγματικότητα που ζούμε με τις αισθήσεις μας μοιάζει τόσο λίγη -και πιθανόν τόσο βαρετή- μπροστά σε αυτό που ετοιμάζει η Apple με το δικό της headseat επαυξημένης πραγματικότητα με το όνομα Apple Vision Pro.

H εταιρία το ετοιμάζει εδώ και καιρό εν μέσω φημών και διάφορων διαρροών. Και αν όντως είναι έτσι όπως το παρουσιάζει στο video, όταν θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο, μάλλον ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία ας την πούμε “μάσκα”, η οποία συνδυάζει ιδανικά τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Θυμίζει γυαλιά του σκι, και έχει δική της φόρτιση. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να ελέγχει με τα μάτια, τα χέρια ή και την φωνή του δεκάδες λειτουργίες, και να βρίσκεται σε έναν “μεικτό” κόσμο, όπου η πραγματικότητα μπλέκει με την virtual reality σε μία πολύ εξελιγμένη διαδικασία.

Για να περιηγηθεί κανείς στις άπειρες δυνατότητες που έχει δεν είναι απαραίτητο κάποιο χειριστήριο, αλλά μπορεί να το κάνει με τα χέρια του ή τα μάτια. Φορώντας την ο χρήστης μπορεί να κάνει μία σειρά από καθημερινές χρήσεις, όπως για παράδειγμα να βλέπει μία εικονική οθόνη του υπολογιστή του (και όχι την πραγματική), την οποία μπορεί να μεγαλώνει όπως αυτός νομίζει ή να δουλεύει σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο μέσα στον χώρο.

Μπορεί να περιηγηθεί δε δεκάδες εφαρμογές οι οποίες προβάλλονται μπροστά του σε μία ενδιάμεση κατάσταση εικονικής και πραγματικής πραγματικότητας. Αυτό γίνεται διατηρώντας και την επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς σε κάποιες από τις λειτουργίες του μπορούν να είναι ορατά τα μάτια του χρήστη στους άλλους ανθρώπους.

Advertisement

Οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες. Ο χρήστης μπορεί να προβάλλει την ταινία που θέλει στον εικονικό κόσμο, μεγαλώνοντας όσο αυτός θέλει την οθόνη προβολής, μπορεί να αλλάξει περιβάλλον προβολής, μπορεί να προβάλλει τις εργασίες και τα μηνύματά του σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Μπορεί επίσης σε αυτόν τον “ενδιάμεσο” κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και VR να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους στο Facetime, ενώ μία κάμερα 3D ενσωματωμένη πάνω στην “μάσκα” μπορεί να καταγράφει τις στιγμές της καθημερινότητας που επιθυμεί ο χρήστης.

Advertisement

Το Apple Vision Pro είναι ίσως το πιο σημαντικό νέο που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου, με το κόστος του ήδη να έχει ανακοινωθεί στα 3.449 δολάρια.

Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα, ιδίως όταν θα αρχίσουν να δημιουργούνται αποκλειστικές εφαρμογές πάνω στο νέο λογισμικό που διαθέτει. Η πραγματικότητα ποτέ δεν θα είναι πια ίδια.

Advertisement

Και αν δεν μας πιστεύετε, πατήστε οπωσδήποτε το play στο video που ακολουθεί. Και πάρτε μία ιδέα για το πόσο ενδιαφέρουσα (ή δυστοπική, όπως το βλέπει κανείς) θα είναι η ζωή μας στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;
Νυχτερινός τύπος το αυτοκίνητο της Apple
Ποια εταιρία από το «πουθενά» θα φτάσει στην κορυφή;