Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάσα ζωής για diesel και βενζίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο – Η Ελλάδα;

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάσα ζωής για diesel και βενζίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο – Η Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ανάσα ζωής για diesel και βενζίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο – Η Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ανακοινώνει μια σειρά μέτρων χαλάρωσης, μεταξύ των οποίων και για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Advertisement
Advertisement

Αυτό σηματοδοτεί μια πενταετή παράταση από τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί για το 2030, για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου , σύμφωνα με το BBC.

Ο στόχος του 2030 εισήχθη αρχικά τον Νοέμβριο του 2020, αποτελώντας μια κρίσιμη πτυχή του οράματος του τότε Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για μια «πράσινη επανάσταση». Παρά τις επαναβεβαιώσεις από τον ανώτερο υπουργό Μάικλ Γκόουβ μόλις τον Ιούλιο, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να σκέφτεται μια απομάκρυνση από αυτό το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα.

Αυτή η προθεσμία του 2030 ήταν αρχικά πιο επιθετικός στόχος σε σύγκριση με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στοχεύει να επιβάλει μηδενικές εκπομπές ρύπων για νέα αυτοκίνητα που πωλούνται μετά το 2035, ουσιαστικά καταργώντας την πώληση νέων μοντέλων βενζίνης και ντίζελ.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα αυτό το έτος, η ΕΕ τροποποίησε το σχέδιό της για να επιτρέψει τα συνθετικά καύσιμα, γνωστά και ως e-fuels.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος τις επόμενες ημέρες, αποκαλύπτοντας μια σειρά από χαλαρώσεις των μέτρων, σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, αναφέρεται ότι ο Σούνακ δεν είναι πιθανό να υποχωρήσει στον δεσμευτικό στόχο της κυβέρνησης, που κατοχυρώθηκε με νόμο το 2019, να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές, έως το 2050.

Τι θα κάνει η Ελλάδα;
Ο Πρωθυπουργός, έλαβε την απόφαση να ανακοινώσει νωρίς την απαγόρευση από το 2030 -πέντε χρόνια νωρίτερα από το έτος ορόσημο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- και την είσοδο στην αγορά μόνο ηλεκτρικών Ταξί και ηλεκτρικών οχημάτων ενοικίασης από το 2025, όντας αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στις καθαρές μορφές μετακίνησης.

Advertisement

Αυτή η απόφαση ισχύει κανονικά…

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Γερμανία γίνεται θύμα της υπεροψίας της
Ο λόγος που η Ford Mustang GTD είναι… παράνομη (+ video)
Απεργία στις ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες από τους εργαζόμενους (+video)

 

 

Advertisement