Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Fiat 500 μπορεί και να «στρίψει» (+video)

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Fiat 500 μπορεί και να «στρίψει» (+video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Fiat 500 μπορεί και να «στρίψει» (+video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό «500ράκι» χαρίζει χαμόγελα με την πρακτικότητά του, το στιλ του και την οικολογική του ευαισθησία. Πώς «στρίβει» όμως υπό πίεση;

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος και αυτονομίας.

Όσοι αναζητούν ένα αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης, τότε κατάλληλη κρίνεται η έκδοση “Action” με την μπαταρία των 23,8 kWh και τα 180 km αυτονομίας. Η ισχύς είναι 95 PS, με το 0-100 km/h να «έρχεται» σε 9,5 sec.

Όσοι αναζητούν περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση, τότε καλό είναι να στραφούν στην έκδοση με την μπαταρία των 42 kWh που παρέχει 320 km αυτονομίας. Σε αυτή την περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 118 PS, χαρίζοντας επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h σε 9,0 sec.

Advertisement
Advertisement

Το Fiat 500e –όπως και όλες οι εκδόσεις του μοντέλου- έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα αυτοκίνητο πόλης με μεγάλα του προσόντα την πρακτικότητα και το στιλ. Πώς, όμως, συμπεριφέρεται σε καθεστώς πίεσης, και συγκεκριμένα εφόσον του ζητηθεί ν’ αλλάξει απότομα κατεύθυνση; Το συγκεκριμένο ερώτημα απασχόλησε τους Ισπανούς συναδέλφους μας από το Μέσο km77, οι οποίοι είναι… γνωστοί για τα τεστ αποφυγής ταράνδου (ή moose tests).

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, το Fiat 500e επέδειξε απολύτως ικανοποιητικά δυναμικά χαρακτηριστικά. Μόλις από την πρώτη προσπάθεια (74 km/h) και χωρίς να έχουν «συνηθίσει» το αυτοκίνητο, οι δοκιμαστές επισήμαναν τις ομαλές και προοδευτικές αντιδράσεις του οχήματος, οι οποίες δεν «φόβισαν» στιγμή τον οδηγό.

Advertisement

Θετικές εντυπώσεις αποκομίσθηκαν και στα 75 km/h, με τις αντιδράσεις του οχήματος να είναι προβλέψιμες και σχετικά εύκολα ελεγχόμενες. Μολονότι παρατηρήθηκαν κάποιες κλίσεις στο αμάξωμα, το αυτοκίνητο άλλαζε ταχύτητα και με ικανοποιητική ακρίβεια πορεία.

Υποστροφικές τάσεις σημειώθηκαν στα 76 km/h, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στα χαμηλής αντίστασης κύλισης ελαστικά Bridgestone EcoContact 6.

Advertisement

Καλή ήταν και η επίδοση σε συνθήκες σλάλομ, με το ηλεκτρικό Fiat 500 να ελίσσεται απρόσκοπτα ανάμεσα στους κώνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του ανανεωμένου Fiat Panda CNG στην Ελλάδα
Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ
Σε τιμή ευκαιρίας το diesel Fiat Tipo σε έκδοση στέσιον

Advertisement