Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ικανότερο off road λεωφορείο στον κόσμο (+video)

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ικανότερο off road λεωφορείο στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Το ικανότερο off road λεωφορείο στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Χαιρετήστε το Torsus Praetorian, παρόλο που πιθανότατα δεν το έχετε ξανακούσει ποτέ, υπόσχεται να είναι το πιο σκληροτράχηλο off-road λεωφορείο στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το άσημο Praetorian κατασκευάζεται στη Σλοβακία από το 2018 μέχρι σήμερα, αλλά πρόσφατα δέχθηκε μια εξ ολοκλήρου ανανέωση.

Η ισχύς προέρχεται από έναν εξακύλινδρο 6,9 λίτρων MAN D08 turbodiesel ισχύος 286 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ZF.

Το λεωφορείο διατίθεται είτε πισωκίνητο είτε τετρακίνητο ανάλογα με την έκδοση και διαθέτει γωνία προσέγγισης 32 μοιρών, γωνία αναχώρησης 26 μοιρών και ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 13,4 εκατοστά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να σκαρφαλώσει σε εδάφη με κλίση 33% ενώ τα καταφέρνει εξίσου περίφημα και στο νερό.

Το Praetorian βασίζεται σε ένα πλαίσιο MAN που έχει πλέον αναβαθμιστεί. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 35 άτομα ενώ στην έκδοση του 2021 υιοθετεί νέα αποδοτικά φώτα LED. Το ικανό λεωφορείο διαθέτει επίσης αερανάρτηση όπως επίσης και σύστημα πυροπροστασίας.

Το σύστημα κλιματισμού του Praetorian είναι επίσης ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές σε περιοχές όπως η έρημος της Αυστραλίας, η Torsus λέει ότι το σύστημα μπορεί να μειώσει τις θερμοκρασίες στην καμπίνα από 60 βαθμούς Κελσίου σε 29 βαθμούς Κελσίου σε μόλις τρία min και να τη ρίξει στους 20 βαθμούς Κελσίου σε μόλις 15 min με 35 επιβάτες στο εσωτερικό.

Advertisement

Επιπλέον, το σύστημα κλιματισμού μπορεί να παρέχει ψύξη στον κινητήρα σε ακραίες καταστάσεις. Το σύστημα θέρμανσης από την άλλη, επιτρέπει επίσης στην καμπίνα να παραμείνει στη σωστή θερμοκρασία σε περιοχές που επικρατούν πολικές θερμοκρασίες (-10 βαθμούς Κελσίου).

Advertisement

«Η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε πως τα βαρέα τετρακίνητα λεωφορεία μπορούν να πάνε παντού, μεταφέροντας με ασφάλεια ανθρώπους και εξοπλισμό σε τοποθεσίες που δεν θα μπορούσε να φτάσει ποτέ άλλο όχημα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Torsus Vakhtang Dzhukashvili.

“Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται αυστηρή προσοχή στη λεπτομέρεια σε συνδυασμό με την εμμονή μας για τελειότητα”, πρόσθεσε.

Παρόλο που το Torsus Praetorian δεν είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, οι τιμές στην Ευρώπη ξεκινούν από 154.000 ευρώ και σκαρφαλώνουν στα 370.000 ευρώ στην κορυφαία έκδοση Expedition.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Torsus Praetorian: Ένα σχολικό για όλα τα εδάφη
Torsus Terrastorm: Το ικανότερο τετρακίνητο βαν στον κόσμο
Γιατί υπάρχουν οι μαύρες λωρίδες στα σχολικά λεωφορεία της Αμερικής; (+video)