Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Torsus Terrastorm

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Torsus Terrastorm

ΝΕΑ

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Torsus Terrastorm

ΝΕΑ

Η Torsus ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το Terrastorm, το heavy duty εκτός δρόμου τετρακίνητο minibus που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Το Terrastorm είναι προγραμματισμένο να «φτάσει» στους πρώτους που θα το παραγγείλουν τώρα, μετά το Σεπτέμβριο.

Το μοντέλο που βασίζεται στο Volkswagen Crafter και τροφοδοτείται από προηγμένους κινητήρες Euro VI D, παρουσιάζεται σε δύο παραλλαγές, TT1 Coach και TT2 Nomad, με πρακτικά αμέτρητες διαμορφώσεις για την καμπίνα του. Το Torsus Terrastorm έχει σχεδιαστεί για να είναι το πιο ικανό minibus 4×4 στον κόσμο. Η μεταφορική του ικανότητα μπορεί να φτάσει ανάλογα τη διαμόρφωση του εσωτερικού του, έως και τα 20 άτομα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η τιμή εκκίνησης για την αγορά του που ανακοινώνει η Torsus και είναι €57.461. Η κατασκευάστρια εταιρεία, που έχει αρκετή εμπειρία στη δημιουργία των πιο ειδικών κατασκευών για λεωφορεία στον κόσμο, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων με το Terrastorm, το minibus με τετρακίνηση και ικανότητες για σκληρό off road, το οποίο είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τώρα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν από το Σεπτέμβριο του 2020.

Το 4×4 Torsus Terrastorm είναι βασισμένο σε σασί Volkswagen Crafter 4Motion, διαθέτει κινητήρα ντίζελ 2.0 λίτρων Euro VI που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης, 140 ίππους με 34,7 kgm ή 176 ίππους με 41,8 kgm ροπής, που συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 8τάχυτο αυτόματο. Το μοντέλο είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο εργοστάσιο παραγωγής της Torsus στη Σλοβακία. Σχεδιασμένο για να μεταφέρει άτομα και φορτία σε μερικά από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου, το Terrastorm με την αξιοπιστία του και τις ικανότητές του, θέλει να αλλάξει την εικόνα των οχημάτων της κατηγορίας.

Advertisement

Η διασφάλιση της αξιοπιστίας ενός μοντέλου της Torsus σημαίνει ότι οι δοκιμές είναι εξαντλητικές. Το Terrastorm έχει υποβληθεί σε ένα αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών σε πολλές εγκαταστάσεις εντός και γύρω από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού χώρου δοκιμών της Tatra. Αυτό εξασφαλίζει ότι το όχημα μπορεί να αντέξει πολλά περισσότερα ​​από την κανονική χρήση εκτός δρόμου, ενώ παραμένει άνετο στις ασφάλτινες διαδρομές.

Advertisement

Ο Vakhtang Dzhukashvili, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Torsus, δήλωσε: «Στην Torsus, πιστεύουμε ότι τα ισχυρά, ανθεκτικά, επαγγελματικά οχήματα δεν είναι μόνο για τις ώρες εργασίας αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διασκέδαση. Το Terrastorm στοχεύει να θέσει νέα πρότυπα σε αυτήν την αγορά. Έχουμε πάρει αυτό που γνωρίζουμε από το Praetorian και το μεταφέραμε σε μικρότερο συνολικά αυτοκίνητο αλλά η αξιοπιστία και η αντοχή στις σκληρές συνθήκες παραμένουν. Δουλεύοντας με πελάτες, ακούγοντας σχόλια και τα προβλήματά τους, βρίσκουμε λύσεις για να δημιουργήσουμε το απόλυτο off-road μίνι λεωφορείο».

Advertisement

Το όχημα προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού – TT1 Coach και TT2 Nomad, όπου και τα δύο περιλαμβάνουν αναβαθμισμένο πλαίσιο και ανάρτηση για σκληρή εκτός δρόμου χρήση, τετρακίνηση με πίσω διαφορικό με δυνατότητα κλειδώματος, ενσωματωμένο «εργάτη» στον μπροστινό προφυλακτήρα με δυνατότητα έλξης έως και 5.500 κιλά,  πλευρικά σκαλοπάτια, επίστρωση ανθεκτική στις γρατσουνιές στα κάτω πάνελ του αμαξώματος και μια εξατομικευμένη πλάκα Duraluminium που καλύπτει από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι το πίσω διαφορικό και το ρεζερβουάρ καυσίμου για προστασία από ζημιές σε αφιλόξενες συνθήκες. Το TT2 Nomad προσθέτει μια μπροστινή μεταλλική ράβδο στο ταμπλό και πίσω μεταλλικές γρίλιες, σχάρα οροφής με ενσωματωμένα φώτα, βάση για ρεζέρβες στο πίσω μέρος αλλά και σκάλα.

Ο συνδυασμός της αναβαθμισμένης ανάρτησης για εκτός δρόμου χρήση και τα ελαστικά BF Goodrich All Terrain T / A KO2 17 ιντσών παρέχουν στο Terrastorm απόσταση από το έδαφος 290 mm, γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης 26 μοίρες και 20 μοίρες αντίστοιχα, με δυνατότητα προσπέλασης υδάτινου κωλύματος με βάθος έως και 690 mm. Οι πιθανοί αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πακέτο «Deep Wave» επιτρέποντας στο Terrastorm να περάσει έως και 820 mm νερό.

Στο εσωτερικό, το Terrastorm μπορεί να φιλοξενήσει από εννέα έως 20 επιβάτες σε άνετα καθίσματα, ανάλογα με την έκδοση και τη διάταξη των θέσεων του minibus, με επένδυση από ύφασμα και οικολογικό δέρμα. Κάθε κάθισμα είναι εξοπλισμένο με ζώνη ασφαλείας τριών σημείων και είναι χτισμένο σε ένα ισχυρό πλαίσιο που αποτελείται από λαμαρίνα πάχους έως και 4mm. Η θέση του οδηγού περιλαμβάνει έναν νέο πίνακα οργάνων, καθώς και μια οθόνη αφής πάνω από το σύστημα ψυχαγωγίας για τον έλεγχο όλων των εσωτερικών συστημάτων θέρμανσης, φωτισμού, κλιματισμού και ηχείων.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μεταξόνιο: 3.640 mm

Μήκος: 6.000 mm

Πλάτος: 2.065 mm

Ύψος: 2.880 mm

Γωνία προσέγγισης: 26 μοίρες

Γωνία αναχώρησης: 20 μοίρες

Απόσταση από το έδαφος: 290 mm

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Volkswagen Crafter

VW: 45 χρόνια Crafter

Το παντός εδάφους minibus της Torsus