Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari Breadvan Hommage: Μοναδική και με retro έμπνευση (+video)

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari Breadvan Hommage: Μοναδική και με retro έμπνευση (+video)

ΝΕΑ

Ferrari Breadvan Hommage: Μοναδική και με retro έμπνευση (+video)

ΝΕΑ

Εμπνευσμένη από την Ferrari 250 GT SWB Breadvan είναι η χειροποίητη Breadvan Hommage που παρουσίασε η καροτσερία Niels van Roij Design.

Advertisement
Advertisement

Δύο χρόνια μετά την σύλληψη της ιδέας για την δημιουργία ενός αυτοκινήτου που τιμούσε την ιδιαίτερη shooting brake Ferrari 250 GT SWB Breadvan του 1962 η σύγχρονη εκδοχή της βρίσκεται πλέον στο δρόμο βασισμένη σε μια 550 Maranello.

Πρόκειται για μια χειροποίητη δημιουργία της καροτσερίας Neils van Roij Design η οποία αποτύπωσε τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία του αγωνιστικού που έφτιαξε η Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του ’60 για το Le Mans. Έτσι λοιπόν η 550 Maranello που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση απέκτησε την σιλουέτα ενός shooting brake καθώς και τις δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα στο καπό όπως ακριβώς και το αυθεντικό μοντέλο.

ferrari-breadvan hommage

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο αυτές οι άμεσα αναγνωρίσιμες αλλαγές δεν είναι οι μόνες που έχουν γίνει καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα μικρότερες και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που χρειάστηκε να διαμορφωθούν ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ώστε να μεταφέρει με πιστότητα το ύφος της αρχικής Breadvan. Έτσι για παράδειγμα έχουν αλλαχτεί τα φώτα, ενώ ακόμα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης μιμείται το στυλ αυτής που είχε το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως όλο το αμάξωμα από τα παράθυρα και πίσω είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι αλουμινίου.

Κατάλληλες αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό ώστε να δοθεί το ανάλογο ρετρό ύφος. Έτσι μεταξύ άλλων έχουν αλλάξει οι ενδείξεις του πίνακα οργάνων, έχει αντικατασταθεί η χειρολαβή του επιλογέα ενώ τα χερούλια στις πόρτες έχουν αγωνιστικό ύφος. Από εκεί και πέρα δεν έχουν γίνει αλλαγές στα μηχανικά μέρη και τον V12 κινητήρα των 5.5 λίτρων όμως η εταιρία αναφέρει πως το βάρος έχει μειωθεί σε σχέση με τα 1.716 κιλά της εργοστασιακής Maranello.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης

Ferrari FerRAR.exe 2077: Ένας νέος ψηφιακός κόσμος

Advertisement

Ferrari: Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και άλλα SUV μοντέλα

Στους δρόμους του Μαρανέλο η πρωτότυπη Ferrari Purosangue (video)