Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το κινέζικο hypercar των 1.420 ίππων

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κινέζικο hypercar των 1.420 ίππων

Mobility

Το κινέζικο hypercar των 1.420 ίππων

Mobility

To Hongqi S9 μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάζεται επί κινεζικού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Μετά την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2019, το hypercar μοντέλο της παλαιότερης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ξεκινά τη δράση της από το 1958, έκανε την επίσημη εμφάνισή του και «εντός έδρας», συγκεκριμένα στο φετινό Σαλόνι του Πεκίνου.

Το S9 είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό όχημα, αυτό φαίνεται εξαρχής από την σχεδίασή του που έχει γίνει από την ίδια την εταιρεία. Κυρίαρχα στοιχεία του αμαξώματος είναι η πληθώρα αεροδυναμικών στοιχείων, όπως οι ευμεγέθεις αεραγωγοί και ο πίσω διαχύτης, τα τονισμένα φτερά και φυσικά η τεραστίων διαστάσεων σταθερή αεροτομή. Επίσης δεν λείπουν οι carbon επιφάνειες και οι δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα και το εσωτερικό διαθέτει μοναδικές λεπτομέρειες, όπως το ημι-ελλειπτικό τιμόνι, ο αιωρούμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η υπερυψωμένη κεντρική ανθρακονημάτινη κονσόλα.

Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα βρίσκεται ένας V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, αγνώστου κυβισμού, ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ και παράγει συνδυαστική ισχύ 1.420 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το S9 χρειάζεται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, η παραγωγή του Hongqui S9 θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, σε συνολικά 70 αντίτυπα, ενώ η τιμή του θα ξεπερνά τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, όντας το ακριβότερο τετράτροχο που έχει κατασκευαστεί στην Κίνα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πόσο θα πωλούνται οι εύκολες πινακίδες κυκλοφορίας

Πάνω από 2,8 εκατ. σημεία φόρτισης θα χρειαστεί η ΕΕ έως το 2030

Advertisement