Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Hispano Suiza Carmen Boulogne υπόσχεται γρήγορα ταξίδια

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hispano Suiza Carmen Boulogne υπόσχεται γρήγορα ταξίδια

Mobility

Το Hispano Suiza Carmen Boulogne υπόσχεται γρήγορα ταξίδια

Mobility

Το Carmen Boulogne είναι η πιο σπορ εκδοχή του Carmen. Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar που προσφέρει 1.114 ίππους και θρυλική πολυτέλεια με την υπογραφή της επανεμφανιζόμενης Hispano Suiza.

Advertisement
Advertisement

Το Carmen Boulogne είναι έτοιμο. Η Hispano Suiza θα κατασκευάσει 19 μονάδες του εμβληματικού μοντέλου της, Carmen και πέντε από αυτές θα είναι Carmen Boulogne με 1.114 CV.

Η Hispano Suiza κυκλοφόρησε ένα δεύτερο μοντέλο, τo Carmen Boulogne, μια πιο σπορ εξέλιξη του εμβληματικού Carmen. Το Carmen Boulogne είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στη Βαρκελώνη (Ισπανία). Το όνομα Boulogne χρονολογείται από το 1921, όταν η Hispano Suiza έκανε μια αγωνιστική έκδοση του υψηλής απόδοσης H6 Coupé και με αυτό συμμετείχε στο George Boillot Cup, έναν αγώνα αντοχής διάρκειας άνω των 3,5 ωρών γύρω από τη γαλλική πόλη Boulogne. Εκεί, η Hispano Suiza πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες με τους André Dubonnet (1921), Paul Bablot (1922) και Léonce Garnier (1923) οι οποίοι οδήγησαν το πανίσχυρο Hispano Suiza H6.

Advertisement
Advertisement

Το Hispano Suiza Carmen Boulogne αποτίνει φόρο τιμής σε αυτές τις ιστορικές νίκες μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτήν την έκδοση που προσφέρει 1.114 ίππους -95 περισσότερους από το Hispano Suiza Carmen. Η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 290 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Το Hispano Suiza Carmen Boulogne ζυγίζει 1.630 κιλά, 60 κιλά λιγότερα από το Carmen. Αυτή η μείωση επιτεύχθηκε χάρη στη βελτιστοποίηση δομικών στοιχείων όπως η ανάρτηση, το υποπλαίσιο και η οροφή από ανθρακονήματα. Το Carmen Boulogne είναι εφοδιασμένο με τέσσερις συγχρονισμένους κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, δύο σε κάθε πίσω τροχό. Η ροπή κάθε κινητήρα ελέγχεται μέσω εξελιγμένων συστημάτων που έχουν εξελιχθεί με τη χρήση τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε στη Formula Ε. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 80 kWh που επιτρέπει αυτονομία έως και 400 χιλιομέτρων.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Hispano Suiza Carmen με 1.019 ίππους!

Advertisement

Η ηλεκτρική αναβίωση της Hispano Suiza

O γνωστός συλλέκτης Michael Fux είναι ο πρώτος πελάτης της Hispano Suiza

 

Advertisement