Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «ηλεκτρική» αναβίωση της Hispano Suiza

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «ηλεκτρική» αναβίωση της Hispano Suiza

ΝΕΑ

Η «ηλεκτρική» αναβίωση της Hispano Suiza

ΝΕΑ

Η θρυλική Hispano Suiza μας παρουσιάζει το Carmen Boulogne, ένα ηλεκτρικό hypercar με ιδιαίτερη εμφάνιση και εξαιρετικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Για πολλούς ο Ισπανός κατασκευαστής αποτελεί άγνωστη λέξη. Και όμως η ιστορία του είναι πολύ σημαντική, καθώς από το 1904, όταν και ιδρύθηκε μέχρι το 1946, είχε κατασκευάσει περισσότερα από 12.000 οχήματα και 50.000 κινητήρες αεροσκαφών. Σήμερα, εν έτη 2020, η Hispano Suiza δημιουργεί το Carmen Boulogne, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar με εκκεντρική εμφάνιση. Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί το ξεχωριστό body-kit που χρησιμοποιεί εκτενώς το carbon, ενώ οι σχεδιαστικές του γραμμές θυμίζουν αρκετά τα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του ’20. Το ανθρακόνημα έχει χρησιμοποιηθεί και στην κατασκευή των φρένων, με τους carbon-κεραμικούς δίσκους των 380 mm να διαθέτουν εξαπίστονες δαγκάνες της AP Racing.

Advertisement
Advertisement

Το Carmen Boulogne έχει βασιστεί στην έκδοση Carmen, με ουσιαστικές όμως διαφορές. Η πρώτη αφορά το συνολικό βάρος που φτάνει τώρα τα 1.630 kg, όντας ελαφρύτερο κατά 60 kg, χάρη στη χρήση του νέου monocoque πλαισίου. Εξίσου σημαντική είναι η αλλαγή στα μηχανικά μέρη, όπου οι δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη παράγουν συνολική ισχύ 1.115 PS (+95 PS σε σχέση με το Carmen) και 1.600 Nm ροπής και συνδυάζονται με μία μπαταρία ιόντων-λιθίου 80 kWh, με την ενέργεια να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Χάρη στις τροποποιήσεις στο κιβώτιο έχουν βελτιωθεί επιδόσεις (0-100 km/h κάτω από 2,6 δευτ., τελική ταχύτητα 290 km/h), όπως και η αυτονομία που φτάνει τα 400 km. H συνολική παραγωγή του Carmen Boulogne θα περιοριστεί μόλις στα πέντε οχήματα, με την τιμή να ξεκινά από τα 1,65 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement