Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Genesis G80 ανανεώνεται

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Genesis G80 ανανεώνεται

ΝΕΑ

Το Genesis G80 ανανεώνεται

ΝΕΑ

Το 2024 πλησιάζει και οι αλλαγές που θα δούμε στο premium σεντάν της κορεάτικης εταιρείας γνωστοποιούνται.

Advertisement
Advertisement

Το 2021, η τρέχουσα γενιά του Genesis G80 ήρθε στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2023, ο όμιλος Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση που μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα απλό facelift.

Στην εξωτερική σχεδίαση, οι αλλαγές είναι μικρές αλλά ουσιαστικές. Οι λεπτοί, διπλοί προβολείς παραμένουν ως είχαν, ενώ έχουν προστεθεί στα πλαϊνά έξτρα εισαγωγές αέρα.

Επίσης, το κάτω μέρος της μάσκας μοιάζει μεγαλύτερο και πιο ενισχυμένο από την τρέχουσα γενιά με ακόμα μεγαλύτερο αεραγωγό.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος, παρατηρείται αμέσως πως τα τελικά της εξάτμισης είναι… κρυμμένα κάτω από τον διαχύτη και στη θέση τους, έχει μεγαλώσει η διάμετρος της εισαγωγής αέρα, σχηματίζοντας ένα μικρό «V».

Οι ζάντες έχουν ανανεωθεί σχεδιαστικά με πέντε αιχμηρές ακτίνες, έχοντας 20 ίντσες διάμετρο.

Advertisement

Πηγαίνοντας στο εσωτερικό, η δουλειά της Genesis είναι σαφώς περισσότερη. Κυριαρχεί αμέσως η οθόνη OLED 27 ιντσών η οποία συνδυάζει τα καντράν με το infotainment σε οριζόντια διάταξη. Ταυτόχρονα, το τιμόνι γίνεται τριάκτινο.

Η ανανέωση περιλαμβάνει επίσης έναν καλύτερο συνδυασμό μεταξύ κονσόλας και ταμπλό, γεγονός που πρόκειται να λύσει περισσότερο τα χέρια στον χρήστη με μικρές και εύκολες κινήσεις.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτα που να υπαινίσσεται πως θα αλλάξει κάτι στην έκδοση με τον θερμικό turbo κινητήρα των 2,5 λίτρων με τους 304 ίππους. Επομένως, αναμένουμε να είναι ο ίδιος και απαράλλαχτος.

Επίσης, το G80 πρόκειται να διατεθεί τόσο ως προσθιοκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο.

Advertisement

Το σημαντικότερο από όλα για την Genesis και για το αγοραστικό κοινό είναι πως θα συνεχίσει με την έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού, καθώς  πρόκειται να είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή εκτός Ελλάδας, όπως ήταν ήδη μέχρι τώρα.

Η Genesis παρουσίασε το facelift του G80 στην Κορέα, αλλά οι πληροφορίες που άφησε να διαρρεύσουν αφορούσαν κατά βάση την ανανέωση της εξωτερικής σχεδίασης και του κόκπιτ.

Επομένως, ας μην περιμένουμε πολλά ακόμα μέχρι το επίσημο λανσάρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Genesis εισέρχεται στην εποχή των EVs με το ηλεκτρικό G80
To Genesis GV80 απέκτησε επίσημα έκδοση κουπέ
Hyundai και Genesis δεν ποντάρουν μόνο στα SUV