ΝΕΑ

Το φορτωμένο Volvo V60 απέναντι στον τάρανδο (+video)

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το φορτωμένο Volvo V60 απέναντι στον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Το φορτωμένο Volvo V60 απέναντι στον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Με πλήρες φορτίο, το Volvo V60 Β4 «τα βάζει» με τον τάρανδο και το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία προβλέπει το φόρτωμα του αυτοκινήτου στα όρια του ωφέλιμου, αφού η λογική λέει πως κάπως έτσι ταξιδεύει ένα αυτοκίνητο στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στη Σουηδία που αντιμετωπίζεται κυρίως το πρόβλημα με τις άλκες στο δρόμο που επιβάλλουν στον οδηγό ελιγμούς αποφυγής, έχει απόλυτο νόημα να διεξάγονται τέτοιου είδους δοκιμές που προσομοιώνουν αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη. Στο κανάλι του YouTube, Teknikens Värld (που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, «ο κόσμος της τεχνολογίας») εντοπίζουμε τη δοκιμή με μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει όμως μεγάλη διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Η δοκιμή διεξάγεται με το αυτοκίνητο φορτωμένο στο όριο του ωφέλιμου που ορίζει ο κατασκευαστής. Με άλλα λόγια, η δοκιμή είναι ακόμα πιο κοντά σε πραγματικές συνθήκες από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής από άλλα κανάλια, μια και ξεκινά με το αυτοκίνητο σε κατάσταση πολύ κοντά στη συνηθισμένη του όταν ταξιδεύει.

Το Volvo V60 που δοκιμάζεται, είναι το B4 με τον κινητήρα diesel στο επίπεδο εξοπλισμού Inscription. Ο κινητήρας αυτός, με ήπια υβριδική υποβοήθηση αποδίδει 194 ίππους και δίνει στο μοντέλο της Volvo αρκετά δυναμικές επιδόσεις για το μέγεθός του. Η δοκιμή από το Teknikens Värld, θεωρείται επιτυχημένη όταν το κάθε αυτοκίνητο καταφέρνει να περάσει από τη διαδρομή «αποφυγής» της άλκης, με 72 χλμ./ώρα.

Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση, το Volvo V60 B4, τα καταφέρνει μια χαρά ακόμα και στα 74 χλμ./ώρα, με το γλίστρημά του να είναι ελάχιστο χάρη στην καλή του γεωμετρία αλλά και τα σωστά ρυθμισμένα ηλεκτρονικά που κάνουν τα πράγματα εύκολα για τον οδηγό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX30 προσέχει τους ποδηλάτες (+video)
Το Volvo EX90 έχει κάτι από μέγαρο μουσικής
Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;