Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο Ford Transit γίνεται πιο high tech

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο Ford Transit γίνεται πιο high tech

ΝΕΑ

Tο Ford Transit γίνεται πιο high tech

ΝΕΑ

Η αναβάθμιση του Transit από τους ανθρώπους της Ford δεν αφορά μόνο στον αισθητικό τομέα αλλά και στην ουσία που αφορά στην καθημερινότητα του επαγγελματία.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Pro, το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι τόσο το Transit όσο και το ETransit (δηλαδή η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του) θα έχουν καλύτερο και πιο εξελιγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, εφεξής.

Όπως ανακοινώθηκε, ο στόχος είναι να διευκολύνεται ο επαγγελματίας οδηγός στην καθημερινή εργασία του και να την πραγματοποίει με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Πλέον, το Transit θα διαθέτει στοιχεία τα οποία απαντώνται στα πολύ καλά εξοπλισμένα επιβατικά. Έτσι, θα διαθέτει συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης και διαφυγής από την επιλεγμένη λωρίδα κυκλοφορίας και διατήρησης του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση αναγνώρισης κινδύνου σύγκρουσης, ενεργό σύστημα διατήρησης της επιλεγμένης ταχύτητας κίνησης και κάμερα 360 μοιρών για να βλέπει ο οδηγός τον χώρο περιμετρικά του οχήματος.

Επίσης, στο εσωτερικό του θα υπάρχει στον στάνταρ εξοπλισμό έγχρωμη οθόνη αφής 12,0 ιντσών, αντί αυτής των 4,2 ιντσών, και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης «SYNC 4». Επιπλέον, από τη Ford ανακοινώθηκε ότι τα Transit και Ε-Transit θα διαθέτουν σύστημα ασύρματου WiFi 5G.

Advertisement

Πέραν αυτών, το επαγγελματικό μοντέλο θα διαθέτει και το σύστημα το οποίο ονομάζουν «Delivery Assist» χάρη στο οποίο θα οργανώνεται καλύτερα η διαδικασία διανομής και θα μειώνεται ο χρόνος παράδοσης ή παραλαβής, ανά περίπτωση.

Σύμφωνα με τη Ford, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα επιτρέπει στον επαγγελματία να μειώνει κατά 20 δευτερόλεπτα τον χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιήσει μια παράδοση ή παραλαβή προϊόντων.

Advertisement

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όταν ο οδηγός σταματά για να κάνει τη διαδικασία και τοποθετήσει τον μοχλό ταχυτήτων στη θέση «P», το σύστημα ενεργοποιεί τα αλάρμ, σβήνει τον κινητήρα, ενεργοποιεί το χειρόφρενο και κλειδώνει τις πόρτες που δεν χρειάζονται να είναι ανοιχτές.

Όταν ο οδηγός επιστρέψει στο όχημα το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πιέσει το πεντάλ του φρένου. Τότε, το σύστημα εκκινεί τον κινητήρα και απενεργοποιεί τα αλάρμ, διευκολύνοντας τον οδηγό στη συνέχιση της διαδρομής του και γλυτώνοντάς του χρόνο για να κάνει ο ίδιος τις συγκεκριμένες κινήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο γρήγορο van του κόσμου είναι της Ford (+video)
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Ford e-Transit στην Ισπανία (+τιμές)
Η Ford διακρίθηκε στα AutomotiveINNOVATIONS Awards