Mobility

Το πιο γρήγορο van του κόσμου είναι της Ford (+video)

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο γρήγορο van του κόσμου είναι της Ford (+video)

Συγκριτικά

Το πιο γρήγορο van του κόσμου είναι της Ford (+video)

Συγκριτικά

To νέο SuperVan είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εμπνευσμένο από το νέο E-Transit Custom που στόχο έχει να αναδείξει τις ψηφιακές και ηλεκτρικές δυνατότητες της Ford Pro.

Advertisement

Οι εμπνευσμένες από τους αγώνες αυτοκινήτου αναρτήσεις και τα φρένα του Ford ProElectric SuperVan συνδυάζονται με τους 2.000 ίππους.

Το Ford Pro Electric SuperVan, αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης και της βελτιωμένης συνδεσιμότητας, προκειμένου να επιτύχει την υψηλότερη απόδοση από οποιοδήποτε επαγγελματικό μοντέλο στην ιστορία της Ford. Ταυτόχρονα, το εντυπωσιακό αυτό όχημα που ετοίμασε η Ford Pro, έρχεται να υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh και ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ελέγχου, συνεισφέρουν ώστε το Ford Pro Electric SuperVan να αποδίδει περί τους 2.000 ίππους.

Advertisement

Με την ισχύ αυτή, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα διαρκεί κάτι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις του ειδικά για την περίσταση κατασκευασμένου πλαισίου που είναι έτοιμο για χρήση στην πίστα, που περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα από το πρόσφατα αποκαλυφθέν E-Transit Custom– την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του πιο δημοφιλούς βαν 2,3 της Ευρώπης, υποστηρίζονται τόσο από την τεχνολογία SYNC μέσω οθόνης αφής της Ford που προέρχεται από τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας, όσο και από πρόσθετη λειτουργικότητα για τον έλεγχο των μοναδικών δυνατοτήτων του Electric SuperVan.

Η αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα κρατά τον οδηγό ενήμερο και επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που βοηθά στην απομακρυσμένη διαχείριση του οχήματος καθώς και στη βελτιστοποιημένη απόδοσή του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ενσωματωμένες στο όχημα υπηρεσίες που μπορούν να επιταχύνουν την παραγωγικότητα περισσότερων από 125.000 πελατών της Ford Pro σε όλη την Ευρώπη. Το ηλεκτρικό SuperVan διαθέτει επίσης επιλέξιμα drive modes και τεχνολογίες αναγεννητικής πέδησης, παρόμοιες με εκείνες που συναντά κανείς στα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής τηςFord.

Advertisement

Το εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εξελίχθηκε εν κρυπτώ από την Ford Performance και τους ειδικούς στους αγώνες και τα εξηλεκτρισμένα ράλι ανθρώπους της STARD στην Αυστρία, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός του ήταν ευθύνη της ομάδας της Ford Design στην Κολωνία της Γερμανίας. «Φέρνουμε το SuperVan στον 21ο αιώνα με 2.000 ηλεκτρικούς ίππους για να προσφέρουμε απαράμιλλο ενθουσιασμό και στυλ εμπνευσμένο από το νέο E-Transit Custom. Αλλά οι επιδόσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ιπποδύναμη –οι επεξεργαστές στις μονάδες διαχείρισης του Electric SuperVan είναι τόσο προηγμένοι για να μπορούν οι μηχανικοί να χρησιμοποιούν δεδομένα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να βελτιστοποιούν την απόδοσή του, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global director, Ford Performance Motorsports.

Advertisement

Το πρώτο SuperVan της Ford αποκαλύφθηκε το 1971, διαθέτοντας έναν κινητήρα εγκατεστημένο στο κέντρο του αμαξώματος που προέρχονταν από το αγωνιστικό Ford GT40 το οποίο κέρδισε στο LeMans. Και έτσι δημιουργήθηκε το Transit Mk.1, το οποίο δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Αυτή η συνταγή συνεχίστηκε και με το SuperVan 2, στο οποίο μια μοναδική έκδοση από fiberglass για το αμάξωμα του Transit Mk. 2 «έντυσε» το μονοκόκ πλαίσιό του, καθώς και τον V8 κινητήρα των 590 ίππων της Cosworth που χρησιμοποιούσε το αγωνιστικό C100 της Ford. Αυτό το όχημα αναγεννήθηκε αργότερα ως SuperVan 3, ακολουθώντας τα πρότυπα του ανανεωμένου Transit Mk. 3. Την κίνηση προσέφερε ο κινητήρας Cosworth HB των 650 ίππων τον οποίο χρησιμοποιούσαν τα μονοθέσια της Formula 1 εκείνης της εποχής.

Advertisement

Το κατασκευασμένο βάσει αγωνιστικών προδιαγραφών όχημα επίδειξης συνδυάζει το πάτωμα του E-Transit Custom με ένα ατσάλινο πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος και πάνελ αμαξώματος χαμηλού βάρους από συνθετικά υλικά. Μια ειδικά εξελιγμένη υγρόψυκτη μπαταρία με χωρητικότητα 50 kWh είναι τοποθετημένη με γνώμονα τη βέλτιστη κατανομή της μάζας και το χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε περίπου 45 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν τυπικό ταχυφορτιστή ηλεκτρικού οχήματος. Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τη φόρτιση και τη μπαταρία μέσω της οθόνης αφής που βρίσκεται στην καμπίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Αποκλειστικότητα και επιδόσεις στο Goodwood Festival of Speed
To Ford F-150 Raptor R θα είναι πραγματικά special (+video)
Ford: Τα σπορ αυτοκίνητα γίνονται άνετα