Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο

ΝΕΑ

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο

ΝΕΑ

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition του 2022, αποκαλύφθηκε πλήρως στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Advertisement
Advertisement

Το ειδικό μοντέλο αποτίνει φόρο τιμής στις GT40 της Alan Mann Racing από το 1966.

Το κόκκινο και χρυσό χρώμα με πινελιές Frozen White για τα γραφικά με το νούμερο 16 είναι εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα Ford AM GT-1 του 1966 που παρουσιάστηκαν δίπλα στο σύγχρονο μοντέλο.

Επιπλέον, το Ford GT Alan Mann Heritage Edition του 2022 έχει τα περισσότερα κομμάτια από ανθρακόνημα, από κάθε άλλο Ford GT. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι ζάντες 20 ιντσών από ανθρακονήματα με δαγκάνες φρένων Brembo βαμμένες σε μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει άφθονο εκτεθειμένο ανθρακονήματα σε συνδυασμό με μαύρη επένδυση Ebony Alcantara στο τιμόνι, στον πίνακα οργάνων, στην οροφή, στις κολόνες και στα καθίσματα. Τα τελευταία διαθέτουν χρυσές και κόκκινες ραφές, καθώς και το λογότυπο GT ανάγλυφο στα προσκέφαλα. Στο ταμπλό υπάρχουν διακριτικές χρυσές πινελιές, ενώ τα paddles αλλαγής ταχυτήτων είναι φινιρισμένα στο χρώμα  Alan Mann Red.

Τα δύο αγωνιστικά πρωτότυπα της ομάδας Alan Mann Racing – το AM GT-1 και ένα ακόμη πρωτότυπο που βασίζεται στην Ford GT40 MKΙ – δεν κέρδισαν μεγάλους αγώνες, ωστόσο, πάνω τους δοκιμάστηκαν εξαρτήματα και μηχανικά μέρη, τα οποία εφαρμόστηκαν αργότερα στο Ford GT40 MkI, που κέρδισε το Le Mans το 1966, συμβάλλοντας στην ένδοξη αγωνιστική κληρονομιά των μοντέλων.

Advertisement

Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition είναι το έβδομο μοντέλο από τη σειρά Heritage Edition, συμπεριλαμβανομένων των Ford GT ’66 2017  (27 μονάδες),  2018 Ford GT ’67  (39 μονάδες),  2019 Ford GT ’68 Gulf Livery (50 μονάδες), 2020 Ford GT ’69 Gulf Livery (50 μονάδες), 2021 Ford GT ’66 Daytona και 2022 Ford GT ’64 Heritage Edition .

Advertisement

Όπως τα παραπάνω μοντέλα, το Alan Mann Heritage Edition θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Η Ford λέει ότι είναι ήδη διαθέσιμο για «εγκεκριμένους πελάτες Ford GT», με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το επετειακό Ford GT
Δημοπρασία: 750.000 δολάρια για το Ford GT και ανεβαίνει!
Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford πουλάει το GT του