Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Bronco Raptor αγριεύει (+video)

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ford Bronco Raptor αγριεύει (+video)

ΝΕΑ

Το Ford Bronco Raptor αγριεύει (+video)

ΝΕΑ

Η APG δημιούργησε μια νέα έκδοση του Ford Bronco Raptor η οποία είναι περισσότερο ικανή πιο ικανή για εκτός δρόμου κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Bronco Raptor δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στις ΗΠΑ. Στους μεγαλύτερους σε ηλικία θύμισε μια εποχή στην οποία εμπεριέχονται οι τετράτροχες περιπέτειες της νιότης τους, ενώ οι νεώτεροι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αναβίωση ενός θρυλικού οχήματος στην αυτοκινητική ιστορία της χώρας.

Μία από τις παρακαταθήκες του αρχικού Bronco ήταν και η δυνατότητα που είχαν οι ιδιοκτήτες του να το μετασκευάζουν εύκολα και να το κάνουν ακόμα καλύτερο στις εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτό αποφάσισαν να πράξουν και με το σύγχρονο μοντέλο οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας «APG» («Automotive Performance Group»).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το εξέλιξαν κάνοντάς το πιο «σκληροπυρηνικό» 4×4 απ’ όσο είναι στην κανονική έκδοση που κατασκευάζει η Ford. Το καινούργιο Bronco Raptor ProRunnner, όπως ονομάζεται, έχει αναβαθμισμένη ανάρτηση η οποία είναι ενισχυμένη και κατά 8,9 εκατοστά ευρύτερη σε κάθε πλευρά, εξέχοντας περισσότερο από το αμάξωμα.

Σύμφωνα με την «APG», έχουν τοποθετηθεί ελατήρια της King Race Series τα οποία είναι ψηλότερα κατά 7,6 εκατοστά από αυτά που διαθέτει ήδη το Bronco Raptor, ενώ υπάρχουν τρία αμορτισέρ ύψους 6,3 εκατοστών σε κάθε τροχό.

Advertisement

Χάρη στην τοποθέτηση νέων βραχιόνων τόσο στη βάση όσο και στο επάνω μέρος της ανάρτησης η διαδρομή αυτής έχει αυξηθεί συγκριτικά και πλέον επιτρέπει την άρθρωση του κάθε τροχού κατά 41,9 εκατοστά.

Advertisement

Οι υπάρχοντες άξονες του Bronco Raptor έχουν αντικατασταθεί με νέους για να διευκολύνεται η διέλευση του οχήματος σε πιο έντονο ανάγλυφο του εδάφους, ενώ οι τροχοί 35 ιντσών με τους οποίους εφοδιάζει η Ford το αυτοκίνητο αλλάζουν με αυτούς των 40 ιντσών που τοποθετεί η «APG».

Η αμερικανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει το κόστος της μετατροπής, ωστόσο ανακοίνωσε ότι από την πρώτη Αυγούστου θα ανοίξει η αντίστοιχη λίστα των παραγγελιών για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το δικό τους Bronco Raptor ακόμα ικανότερο ως 4×4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το teaser του Ford Bronco Raptor (+video)
Παιχνίδια στην άμμο με το Ford Bronco Raptor (+video)
Ford Bronco Raptor: Παντός καιρού με 400+ ίππους! (+video)

Advertisement