Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το FIAT 500e ξεχωρίζει στην Ευρώπη

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το FIAT 500e ξεχωρίζει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το FIAT 500e ξεχωρίζει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η εμπορική πορεία του νέου FIAT 500e στην ευρωπαϊκή αγορά δείχνει ότι η σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού μοντέλου διατηρεί τη δημοφιλία που το χαρακτηρίζει διαχρονικά.

Advertisement
Advertisement

Tα στοιχεία από τις πωλήσεις του FIAT 500e είναι ενθαρρυντικά, αφενός για τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρείας αφετέρου για τα στελέχη του Ομίλου Stellantis στον οποίο αυτή εντάσσεται.

Όπως προκύπτει από αυτά, το πρώτο εξάμηνο το 2022 το Nuova 500e, όπως ονομάζεται, ήταν πρώτο σε πωλήσεις σε τέσσερις χώρες, στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Συνολικά, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το μοντέλο βρέθηκε στην τρίτη θέση της αντίστοιχης λίστας στην ευρωπαϊκή αγορά συνολικά, μία διάκριση που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι παραμένει ψηλά στην προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών.

Advertisement
Advertisement

Στη χρονική περίοδο που διανύουμε, η επιτυχημένη εμπορική πορεία του οφείλεται και στο γεγονός ότι υπήρχε σχετικά ικανοποιητικός όγκος παραγωγής του, καθώς τα στελέχη της FIAT φρόντισαν να έχουν απόθεμα ημιαγωγών και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων ώστε να διαθέτουν οχήματα στους πελάτες τους.

Ο Oliver Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας και Διευθυντής Μάρκετινγκ της Stellantis σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε σχετικά: «Το καινούργιο, αποκλειστικά ηλεκτρικό 500 ανέβηκε στο βάθρο των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο εξάμηνο του έτους.»

Advertisement

Βρέθηκε στην πρώτη θέση αυτών και στη Γερμανία,  όπου ήταν δημοφιλέστερο και από τα αντίστοιχα γηγενή μοντέλα. Αυτό είναι μια ουσιαστική απόδειξη της επιτυχίας του όπως και του τρόπου με τον οποίο η FIAT θεωρεί ότι η πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση αποτελεί μέρος της κοινωνικής αποστολής της που έχει διαμορφώσει ιστορικά», κατέληξε το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Irmscher βελτίωσε ένα… Fiat 500e
Δοκιμή: Fiat 500e RED + 500 Iride
Fiat Panda Elettra vs Fiat 500e Red: Χάσμα (ηλεκτρικών) γενεών