Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ερπυστριοφόρο Beowulf πάει παντού

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ερπυστριοφόρο Beowulf πάει παντού

ΝΕΑ

Το ερπυστριοφόρο Beowulf πάει παντού

ΝΕΑ

Το νέο στρατιωτικό όχημα της BAE Systems βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να εξοπλίσει και τον αμερικανικό στρατό.

Advertisement
Advertisement

Για αρκετές δεκαετίες, οι ένοπλες δυνάμεις ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας, έχουν στη διάθεσή τους, πέραν των τεθωρακισμένων οχημάτων και τα μικρά αρθρωτά Bandvagn, που κατασκευάζει η σουηδική Hägglunds, που στην Ελλάδα αποτελούν οχήματα διάσωσης για Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

Πλέον ο κατασκευαστής, που αποτελεί τμήμα της βρετανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων BAE Systems δημιούργησε ένα νέο, αντίστοιχου χαρακτήρα, όχημα το Beowulf. Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα δοκιμάζεται από τον αμερικάνικο στρατό, στα πλαίσια αναβάθμισης των οχημάτων του και της δημιουργίας του προγράμματος CATV (Cold Weather All-Terrain Vehicle).

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο αρθρωτό πλαίσιο, το Beowulf μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα το είδος της αποστολής που του ανατίθεται, όπως αναζήτηση και διάσωση ή ανθρωπιστική βοήθεια. Για την κίνησή του υπεύθυνος είναι ένας turbo diesel κινητήρας της Cummins, με απόδοση 275 PS, ο οποίος συνδυάζεται ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της Allison που μεταδίδει την κίνηση τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω κομμάτι, μέσω ενός αρθρωτού συνδέσμου.

Λόγω της ιδιομορφία του, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 km, ενώ πέραν της ξηράς μπορεί να κινηθεί και στο νερό, με ταχύτητες έως και 4 km/h, ενώ σε στέρεο έδαφος η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 70 km/h. Το συνολικού μήκους 8,0 μέτρων όχημα έχει βάρος 6.000 κιλά, ενώ μπορεί να μεταφέρει 8 τόνους φορτίου ή πλήρωμα 14 ατόμων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία ιστορικό αμφίβιο στρατιωτικό όχημα (+video)
Storm APC: Η ημέρα της Αποκάλυψης
Sherp ATV: Το όχημα για τις πόλεις των Walking Dead (+video)

Advertisement