Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ιστορικό αμφίβιο στρατιωτικό όχημα (+video)

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία ιστορικό αμφίβιο στρατιωτικό όχημα (+video)

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ιστορικό αμφίβιο στρατιωτικό όχημα (+video)

ΝΕΑ

Ένα εξάτροχο αμφίβιο στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχει κατασκευαστεί από την GMC θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι ιστορίας καθώς το συγκεκριμένο αμφίβιο όχημα της GMC κατασκευάστηκε το 1943 και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το συγκεκριμένο GMC DUKW 353 είναι φυσικά ένα από τα ελάχιστα που διασώζονται σήμερα και αποτελούσε μέχρι πρόσφατα κομμάτι μιας μουσειακής συλλογής. Πρόκειται για ένα αμφίβιο όχημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 2.300 κιλών ή 24 στρατιωτών. Κινούνταν από έναν κινητήρα της GMC 4.4 λίτρων με απόδοση 92 ίππων και μπορούσε να φθάσει ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα στο δρόμο ή 6 κόμβους στο νερό.

gmc dukw auction

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο DUKW 353 παραδόθηκε στον βρετανικό στρατό το Ιούνιο του 1943 ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Μουσείο Μεταφορών όπου και παρέμεινε εκθεσιακό μοντέλο έως το 2003 για να αποσυρθεί στη συνέχεια σε αποθήκη. Η δημοπράτησή του από τον οίκο Bonhams γίνεται με το σκεπτικό πως θα υπάρξουν συλλέκτες που εστιάζουν σε αντικείμενα της συγκεκριμένης περιόδου και οι οποίοι θα ενδιαφερθούν να αποκτήσουν το DUKW 353 και πιθανό να το ανακατασκευάσουν πλήρως ώστε να το καταστήσουν και πάλι πλήρως λειτουργικό. Οι εκτιμήσεις για την τιμή πώλησης που θα πιάσει το ιστορικό στρατιωτικό αμφίβιο όχημα κυμαίνονται μετακύ 18.000-20.000 λιρών.

Διαβάστε επίσης
Η GMC στέλνει το ηλεκτρικό Hummer για χειμερινές δοκιμές (VIDEO)
Δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό της GMC το Hummer
Ένα αλλιώτικο GMC pick up του 1957 (VIDEO)