Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φορτωμένο με ανθρακονήματα το νέο Lexus RZ450e F Sport

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φορτωμένο με ανθρακονήματα το νέο Lexus RZ450e F Sport

ΝΕΑ

Φορτωμένο με ανθρακονήματα το νέο Lexus RZ450e F Sport

ΝΕΑ

Η Lexus βγάζει στην παραγωγή την γρήγορη έκδοση του RZ450e με πολλά ανθρακονήματα και αεροδυναμικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του Tokyo Auto Salon του 2023 η Lexus είχε παρουσιάσει μια «γρήγορη» έκδοση του RZ450 την οποία εκείνη την περίοδο χαρακτήριζε ως πειραματικό σχέδιο. Μόλις λίγους μήνες μετά από εκείνη την παρουσίαση η Lexus αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βγάλει στην παραγωγή – έστω και σε περιορισμένο αριθμό – την RZ450e F Sport Performance.

Το σπορ SUV θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα και από την όψη του και μόνο σε προετοιμάζει για χρονόμετρα, πίστες και καμένο ελαστικό. Οι βασικές διαφορές της συγκεκριμένης έκδοσης έχουν να κάνουν με τα υλικά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus έχει γεμίσει το RZ450e F Sport Performance με αμέτρητα εξαρτήματα από ανθρακονήματα όπως τις εισαγωγές αέρα, τις αεροτομές στο πίσω μέρος, τον διαχύτη στο πίσω μέρος, το κάτω μέρος της μάσκας, την οροφή και το κεντρικό μέρος του καπό. Ακόμα μια σπορ πινελιά προέρχεται από τις ζάντες οι οποίες είναι της Enkei 21 ιντσών από αλουμίνιο βαμμένες σε μαύρο χρώμα.

Στο εσωτερικό της καμπίνας έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα suede στα καθίσματα, δέρμα στο τιμόνι και αλουμινένια πεντάλ γκαζιού και φρένου. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές παραμένουν εκρηκτικές. Το Lexus RZ450e F Sport Performance είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 310 ίππων με μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh. Η τιμή του μοντέλου στην Ιαπωνία έχει οριστεί στις 74.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γκραν φινάλε της Toyota για το 2023!
Οδηγούμε το νέο Lexus LBX στην Βαλένθια
Σύντομα τα Toyota και Lexus με τεχνολογία steer-by-wire

Advertisement