Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επετειακό ντουέτο της Porsche στο βουνό Tianmen (video)

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επετειακό ντουέτο της Porsche στο βουνό Tianmen (video)

ΝΕΑ

Το επετειακό ντουέτο της Porsche στο βουνό Tianmen (video)

ΝΕΑ

Η Porsche συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας στην κινεζική αγορά και το γιορτάζει επιστρατεύοντας τις ισχυρές 911 Carrera S και Taycan Turbo S.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που βιώνει η Κίνα από τη δεκαετία του 1980 δεν είναι τίποτα λιγότερο από «τη μεγαλύτερη οικονομική ανάκαμψη στη σύγχρονη ιστορία της». Αυτές τις λέξεις είχε επιλέξει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γερμανίας προκειμένου να περιγράψει την 20ετή οικονομική ανάπτυξη της ασιατικής χώρας.

Πέρα, όμως, από την ανάδειξή της σε δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς και με την Porsche. Ειδικότερα, φέτος η εταιρεία από τη Στουτγάρδη γιορτάζει 20 χρόνια επίσημης δραστηριοποίησης στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε στον κορυφαίο – σε επίπεδο πωλήσεων – προορισμό για τα μοντέλα της.

Περήφανη για τις εμπορικές επιδόσεις της, η Porsche γιορτάζει την επέτειο των 20 ετών από τη διείσδυσή της στην Κίνα, επιστρατεύοντας δύο από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της. Ο λόγος για τις 911 Carrera S και Taycan Turbo S, οι οποίες έμελλε να «κατακτήσουν» την κορυφή του γνωστού όρους Tianmen.

Advertisement
Advertisement

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της μάρκας στο Youtube βλέπουμε τα δύο πανίσχυρα μοντέλα –μεταξύ άλλων- να πλαγιολισθαίνουν, συνθέτοντας ένα μοναδικό ντουέτο.

Η διαδρομή στο βουνό Tianmen της Κίνας είναι πασίγνωστη για τις 99 στροφές, στα 10,9 χιλιόμετρα που μετρά η ανάβαση σε αυτό. Αφετηρία συνιστούν τα 200 μέτρα υψόμετρο, με τους οδηγούς να τερματίζουν στα 1.300.

Advertisement

Σημειωτέον ότι τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η Porsche πούλησε 48.654 αυτοκίνητα στην Κίνα, ένας αριθμός που μαρτυρά αύξηση της τάξεως του 23% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή: Porsche 911 GT3
Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster;
Η Porsche 911 Turbo S που πρέπει να φοβούνται τα hypercars (+video)