Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η σημασία της αεροδυναμικής στο VW ID.4

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σημασία της αεροδυναμικής στο VW ID.4

Mobility

Η σημασία της αεροδυναμικής στο VW ID.4

Mobility

Για το νέο ID.4 η Volkswagen έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στη χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση αλλά και την αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το πλήρως ηλεκτρικό SUV της, το ID.4 τον επόμενο μήνα και θα είναι το δεύτερο μοντέλο πάνω στην πλατφόρμα MEB μετά το hatchback ID.3.

Το ID.3 έκανε επίσημο ντεμπούτο πριν από ένα χρόνο και τώρα η προσοχή επικεντρώνεται στην παρουσίαση του SUV, ID.4 το οποίο αναμένεται να προσφέρει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η επίδοση αυτή, είναι αποτέλεσμα ως ένα βαθμό, της πολύ καλής αεροδυναμικής αντίστασης που εμφανίζει το μοντέλο, που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28. Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Volkswagen, Klaus Zyciora, δήλωσε σχετικά: «Το ID.4 αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη του ηλεκτρικού σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός του δημιουργεί ένα προφίλ αρκετά δυνατό και με αυτοπεποίθηση, κυρίως λόγω του απρόσκοπτου αεροδυναμικού στυλ που έχει γίνει οπτική ταυτότητα για τα μοντέλα μας».

Advertisement
Advertisement

Το ID.4 πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες εκδόσεις απόδοσης και αυτονομίας, όπως το ID.3 και η έκδοση με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας αναμένεται να είναι για το ID.4 αυτή με τις μπαταρίες των 83 kWh. Το SUV θα έχει μια ρύθμιση γρήγορης φόρτισης που θα επιτρέπει τη φόρτιση 80% σε 30 λεπτά όταν χρησιμοποιείται ένα σύστημα 125-150 kW. Το ID.4 αναμένεται να λανσαριστεί, σε μια συγκεκριμένη έκδοση με έναν και μόνο κινητήρα, με κίνηση στους πίσω τροχούς και απόδοση 204 PS και 310 Nm ροπής- στοιχεία πανομοιότυπα με αυτά του ΙD.3 όταν κυκλοφόρησε. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαστάσεις 4.592 χιλιοστά στο μήκος, 1.852 χιλιοστά σε πλάτος και 1.629 χιλιοστά σε ύψος με μεταξόνιο 2.765 χιλ. Η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV ID.4 ξεκίνησε στο Zwickau της Γερμανίας για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Νέο teaser για το VW ID.4

VW T-Rug: Έτσι θα είναι ο αντίπαλος του Defender

Advertisement

To ID.3 ξεπερνά την εργοστασιακή αυτονομία (VIDEO)