Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Dacia Duster ανανεώθηκε (+video)

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Dacia Duster ανανεώθηκε (+video)

ΝΕΑ

Το Dacia Duster ανανεώθηκε (+video)

ΝΕΑ

Ένα από τα δημοφιλέστερα value for money μοντέλα δέχτηκε τις κατάλληλες τονωτικές ενέσεις για να συνεχίσει απτόητο την εξαιρετική εμπορική πορεία που διαγράφει στις αγορές της Ευρώπης. To ανανεωμένο Dacia αναμένεται στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Στο πρότυπο ενός facelift το Duster ανανεώθηκε και απέκτησε κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το φέρνουν πιο κοντά στο νέο Sandero. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες της Dacia οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στα άκρα του αμαξώματος και συγκεκριμένα στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα.

Τα οποία έχουν αποκτήσει ένα νέο LED αποτύπωμα σχήματος Y με δύο μπάρες να τα διατρέχουν (για πρώτη φορά υπάρχουν και LED φλας), ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ανάλογο στοιχείο αναγνωρισιμότητας του ανανεωμένου Duster.

Advertisement
Advertisement

Μικρή οπτική διαφορά έχει και η μάσκα που έχει λίγο παραπάνω «χρώμιο», ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 15 ή 16 ιντσών. Σε συνδυασμό με τα νέα ρουλεμάν η Dacia λέει πως πετυχαίνεται καλύτερη αεροδυναμική και μείωση της εκπομπής CO2 έως 5,8 γρ./χλμ. στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement

O άνεμος της ανανέωσης πνέει και στο εσωτερικό με την Dacia να κάνει λόγο για ποιοτικότερα πλαστικά και μια επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που έχει ένα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο 1,1 λίτρου και μια νέα οθόνη αφής έως 8,0 ίντσες που είναι στάνταρ και ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας smartphone και με περισσότερες θύρες USB (δύο για τους πίσω επιβάτες).

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς κινητήρες που πληρούν την πιο πρόσφατη προδιαγραφή Euro 6D και με την διαφορά πως υπάρχει και αυτόματη έκδοση EDC με 6 σχέσεις. Όλα οι άλλες εκδόσεις συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια επίσης 6 σχέσεων και είναι ως κάτωθι:

  • Πετρέλαιο:
    1.5 dCi 115 (2WD ή 4WD) με κιβώτιο ΜΤ-6
  • Βενζίνη:
    1.0 TCe 90 (2WD) με κιβώτιο ΜΤ-6
    1.3 TCe 130 (2WD) με κιβώτιο ΜΤ-6
    1.3 TCe 150 (4WD) με κιβώτιο ΜΤ-6
    1.3 TCe 150 (2WD) με κιβώτιο EDC-6
  • LPG
    1.0 ECO-G 100 (2WD) με κιβώτιο ΜΤ-6

Αξιοσημείωτο είναι πως η LPG έκδοση προσφέρεται με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ υγραερίου (50 λίτρων + 50 λίτρων της βενζίνης) φτάνοντας συνολικά τα 1.235 χιλιόμετρα αυτονομίας. Στις εκδόσεις εξοπλισμού με το Media Display or Media Nav υπάρχει και λειτουργια 4×4 Monitor με διάφορες πληροφορίες για το σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Dacia
Δοκιμή: Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 100 PS LPG
Dacia Spring: Ο εκδημοκρατισμός της ηλεκτροκίνησης (video)