Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά

Mobility

H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά

Mobility

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SSP του Ομίλου VW, η Cupra αναμένεται μέσα στην επόμενη τριετία να παρουσιάσει μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο μοντέλο της Cupra με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα είναι το Terramar, που έχουμε δει ως πρωτότυπο σε παλιότερη παρουσίαση των πλάνων της εταιρείας.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SSP, που είναι ένα «κράμα» των MEB (που χρησιμοποιεί κατά κόρον η VW) και PPE (που έχουν σχεδόν αποκλειστικά οι Audi και Porsche) για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, η Cupra ετοιμάζεται για μεγάλη αντεπίθεση. Στη γκάμα της, αναμένεται να μπουν μέχρι το 2028, ορισμένα μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δίνουν επιλογές στους ενδιαφερόμενους.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα συμβεί καθώς η Cupra ετοιμάζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς μέσω της καλής της εμπορικής πορείας εκεί, θέλει να αυξήσει την παγκόσμια παρουσία της. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra, Wayne Griffiths, για τον οποίο «η Cupra δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ με αυτοκίνητα που θα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Το τελευταίο αυτοκίνητο της ισπανικής μάρκας με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα είναι το SUV Terramar (φωτογραφίες), που μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Ο Griffiths σχετικά με την προώθηση των μοντέλων της Cupra στις ΗΠΑ, ανέφερε πως «οι Αμερικανοί θα λατρέψουν το σχεδιαστικό ύφος και τις επιδόσεις των μοντέλων μας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι εξετάζεται να αλλάξει στα ηλεκτρικά πατίνια;
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace
Η Mini αποχαιρετά το Clubman με την Final Edition