Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor σε τεστ αποφυγής ταράνδου (video)

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το CUPRA Formentor σε τεστ αποφυγής ταράνδου (video)

ΝΕΑ

Το CUPRA Formentor σε τεστ αποφυγής ταράνδου (video)

ΝΕΑ

Το δυναμικό crossover ελίχθηκε απρόσκοπτα ανάμεσα στους κώνους, με τους τροχούς να μην χάνουν στιγμή την πρόσφυσή τους.

Advertisement
Advertisement

Το  Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την CUPRA, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας για την «επιθετική» του εμφάνιση, αλλά και τις ισχυρές του επιδόσεις.

Στην κορυφή της γκάμας συναντάται η έκδοση “VZ5” η οποία ενσωματώνει έναν TSI των 2,5 λίτρων ο οποίος παράγει 390 PS και 480 Nm ροπής. Λίγο πιο κάτω, βέβαια, υπάρχει και μια λιγότερο… εξαγριωμένη έκδοση με την κωδική ονομασία “VZ”, η οποία τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο TSI των 310 PS και 400 Nm ροπής.

Η τελευταία βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» των Ισπανών συναδέλφων μας από το Μέσο “km77, οι οποίοι εξέτασαν τη συμπεριφορά του δυναμικού crossover όταν αυτό καλείται να αλλάξει απότομα πορεία για την αποφυγή κάποιου εμποδίου (τεστ αποφυγής ταράνδου).

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρώτη ατελέσφορη προσπάθεια, στις επόμενες οι test drivers κατάφεραν να ελιχθούν με επιτυχία ανάμεσα στις συστάδες κώνων – ενόσω κινούνταν με μέγιστη ταχύτητα 77 χλμ./ώρα.

Οι δοκιμές κατάδειξαν πως το Formentor έχει εμφανώς πιο δυναμική συμπεριφορά από τα περισσότερα SUV/Crossovers που έχουν βρεθεί κατά καιρούς στα χέρια τους. Οι κλίσεις του αμαξώματος κατά τους ελιγμούς ήταν περιορισμένες και διορθώνονταν γρήγορα, ενώ οι τροχοί δεν έχασαν σε καμία περίπτωση την επαφή τους με το οδόστρωμα.

Advertisement

Θετικές εντυπώσεις, παράλληλα, άφησε ο μικρός βαθμός παρεμβατικότητας του συστήματος ευστάθειας, το οποίο επέτρεπε τη διατήρηση υψηλής ταχύτητας κατά την έξοδο από τις συστάδες κώνων.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις επιμέρους προσπάθειες, ήταν επιλεγμένο το προφίλ οδήγησης “Comfort”, ενώ τα ελαστικά ήταν Michelin Pilot Sport 4  (245/40 R19).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα το CUPRA Leon των 245 ίππων (+τιμές)
Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra
Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

 

Advertisement