Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Chaos από το Ντουμπάι κάνει τις πρώτες βόλτες του (+video)

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Chaos από το Ντουμπάι κάνει τις πρώτες βόλτες του (+video)

ΝΕΑ

To Chaos από το Ντουμπάι κάνει τις πρώτες βόλτες του (+video)

ΝΕΑ

Το Devel Sixteen είναι ένα hypercar από τα Εμιράτα που μπορεί να φθάσει έως και τα 5.000 άλογα και σε εξωφρενικές ταχύτητες. Αρκεί και αυτό να δουλέψει κάποια στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακραίο hypercar είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση στο να ολοκληρωθεί, ιδίως από μικρούς και ανεξάρτητους κατασκευαστές. Κάτι που διαπιστώσαμε πρόσφατα με το ελληνικό Chaos και ισχύει εδώ και καιρό για ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο από τα Εμιράτα, το Devel Sixteen.

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν περίπου μία πενταετία, και από τότε κάνει σποραδικές εμφανίσεις, κυρίως σε στατικές φωτογραφίσεις ή σε μικρά video σε χαμηλές ταχύτητες.

Παρά τα πολλά χρήματα που υπάρχουν, το Devel εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς, δείγμα του πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Και πρόσφατα ένα πρωτότυπο όσο πιο κοντά γίνεται στην τελική του μορφή πέρασε από κάποιες δοκιμές στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ακόμα και έτσι υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτό το συγκεκριμένο πρωτότυπο, αν και στο video που παραθέτουμε είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε να κινείται σε αυτοκινητόδρομο σε κάποιες ταχύτητες που θυμίζουν ένα λίγο γρήγορο αυτοκίνητο.

Αυτό που βλέπουμε πάντως δείχνει λειτουργικό, με κάποιον κινητήρα που μάλλον είναι στην τελική του μορφή -αν και όχι σε πλήρη απόδοση- ενώ η εμφάνισή του παραμένει πραγματικά εντυπωσιακή και άκρως επιβλητική.

Advertisement

Η εταιρία που θα το κατασκευάζει λέει ότι θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις. Η κορυφαία θα εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 12,3 λίτρων V16, με την ισχύ του να είναι πάνω από 5.000 άλογα. Θα υπάρχει επίσης μία δεύτερη έκδοση με τον ίδιο κινητήρα και τέσσερα τούρμπο με 3.000 άλογα, ενώ η “βασική” έκδοση με έναν twin turbo V8 θα αποδίδει 2.000 άλογα.

Βέβαια το να φτιάξεις ένα λειτουργικό πρωτότυπο χρειάζεται όπως φαίνεται αρκετό κόπο, χρόνο και χρήματα, και βέβαια δείχνει πόσος δρόμος απαιτείται για να βγει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην παραγωγή. Εκτός βέβαια αν ισχύει ότι ένας Έλληνας κάνει για δέκα ξένους, οπότε με κάποιον μαγικό τρόπο ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί δραματικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα δύο χρόνια αναμονής το εξωπραγματικό Devel Sixteen
Arash Imperium: Είναι αυτός ο αντίπαλος του ελληνικού Chaos;
CHAOS: Τελικά… υπάρχει και τι ισχύει με όσα ακούγονται;