Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Arash Imperium: Είναι αυτός ο αντίπαλος του ελληνικού Chaos;

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Arash Imperium: Είναι αυτός ο αντίπαλος του ελληνικού Chaos;

ΝΕΑ

Arash Imperium: Είναι αυτός ο αντίπαλος του ελληνικού Chaos;

ΝΕΑ

Με σχεδόν 3.300 ηλεκτρικούς ίππους, το βρετανικό hypercar δηλώνει αποφασισμένο να κονταροχτυπηθεί με τα ισχυρότερα τετράτροχα παγκοσμίως. Μένει να δούμε αν πάρει σάρκα και οστά.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο ο Spyros Panopoulos που θέλει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης, προσβλέποντας στο λανσάρισμα του ισχυρότερου και πιο γρήγορου αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Αντίστοιχες βλέψεις έχει και ο niche Βρετανός κατασκευαστής Arash, με πολιορκητικό κριό το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Imperium.

Αυτό θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις, με πιο «γήινη» την Imperium E των 816 ίππων, οι οποίοι θα παράγονται από έναν ηλεκτροκινητήρα βάρους μόλις 18 κιλών.

Advertisement
Advertisement

Πιο συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες υπόσχεται η έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 816 ίππων (έκαστο), για να φτάσουμε στην εξωφρενική παραλλαγή Imperium S με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 3.264 ίππων.

Το σύστημα κίνησης θα αξιοποιεί μια αρχιτεκτονική 800V και η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας είτε 50 είτε 100 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περιπολικά: Το Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS στην ΕΛ.ΑΣ; – Δείτε τα καλύτερα στον κόσμο

Advertisement

Οι συσσωρευτές και τα μοτέρ θα ενσωματώνονται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, και το μοντέλο θα κάθεται σε ζάντες 20” εμπρός και 21” πίσω.

Ένα roll-cage (κλωβός ασφαλείας) μεριμνά για την παθητική ασφάλεια του πανίσχυρου τετράτροχου, και η εκτενής χρήση ελαφρού βάρους υλικών θα… ισορροπεί τη ζυγαριά στα 1.150 κιλά (μέγιστο βάρος), εκ των οποίων τα 450 κιλά θα αφορούν την μπαταρία των 100 kWh (250 kg η μπαταρία των 50 kWh).

Advertisement

Εμφανισιακά, το Arash Imperium φέρει επιβλητική σχεδίαση, με κύρια σημεία αναφοράς το κοντό και κολλημένο στο έδαφος ρύγχος, τις μεγάλες προεξέχουσες εισαγωγές αέρα στο πλάι, αλλά και το κάθετο πτερύγιο στην οροφή.

Στόχος είναι να παραχθούν συνολικά 75 κομμάτια, εκ των οποίων τα 20 θα αφορούν το Imperium S των 3.264 ίππων. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα θα κλείνει το μάτι… στην ελίτ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Περιπολικά: Το Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS στην ΕΛ.ΑΣ; – Δείτε τα καλύτερα στον κόσμο
Ηλεκτρικό hypercar-φόβητρο πετάει το γάντι στο Rimac Nevera
«Βγάζει μάτια» αυτή η προκλητική Porsche 911 Turbo S