Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα δύο χρόνια αναμονής το εξωπραγματικό Devel Sixteen

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα δύο χρόνια αναμονής το εξωπραγματικό Devel Sixteen

ΝΕΑ

Στα δύο χρόνια αναμονής το εξωπραγματικό Devel Sixteen

ΝΕΑ

Μπορεί ακόμα να μην έχει μπει επίσημα στην παραγωγή, αλλά το Devel Sixteen έχει ήδη φανατικούς φίλους, ίσως παραπάνω από ότι υπολόγιζαν ακόμα και οι ίδιοι οι δημιουργοί του.

Advertisement
Advertisement

 

Κατά την διάρκεια συνέντευξης στην ιστοσελίδα CoolHunting, ο Majid Al Attar, ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας από το Ντουμπάϊ, ανέφερε πως ο χρόνος αναμονής για το Sixteen φτάνει πλέον τα δύο χρόνια. Τόνισε δε πως παρά το γεγονός ότι το κόστος αγοράς του φτάνει τα σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ, η ίδια η εταιρεία επιλέγει τους υποψήφιους αγοραστές, θέλοντας να δώσει μία σνομπ διάθεση και φιλοσοφία.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοση του Sixteen εφοδιάζεται με έναν 16κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα 12,3 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια τεσσάρων turbo αποδίδει 5.078 ίππους και 519,3 kgm ροπής. Με χαρτί και μολύβι υπολογίζουμε ότι τα παραπάνω εξωφρενικά νούμερα είναι πάνω από τρεις φορές η ισχύς που παράγει ο W16 quad-turbo κινητήρας των 8,0 λίτρων που διαθέτει η Bugatti Chiron. Πραγματικά μοναδική θα είναι και η τελική ταχύτητα του Devil Sixteeen, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα φτάνει τα 515 km/h, κάνοντας το αραβικό hypercar μακράν το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο.

Advertisement

Εάν σας τρομάζει η παραπάνω ιπποδύναμη, τότε με μόλις 1,4 εκατομμύρια ευρώ θα μπορείτε να αποκτήσετε την πιο μικρή έκδοση, αυτή με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 2.029 ίππων, ενώ η μεσαία έκδοση των 1,65 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο κινητήρα αποδίδει 3.043 ίππους.