Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν υπάρχει η βαφή του Koenigsegg CC850 (+video)

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν υπάρχει η βαφή του Koenigsegg CC850 (+video)

ΝΕΑ

Δεν υπάρχει η βαφή του Koenigsegg CC850 (+video)

ΝΕΑ

Σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, που ακόμα και το γραμμάριο παίζει ρόλο στην προσπάθεια περιορισμού του βάρους και μεγιστοποίησης των επιδόσεων, η επιλογή της Koenigsegg να «μην λυπηθεί τη μπογιά» είναι παράξενη.

Advertisement
Advertisement

Το Koenigsegg CC850 δεν μοιάζει με κανένα άλλο supercar που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται και στις λεπτομέρειες.

Μετά το ντεμπούτο του στο Monterey η AMMO NYC το έβαλε στο χέρι για ένα επισταμένο πλύσιμο, στο πλαίσιο του οποίου είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, καθώς επίσης και να κάνει μια από τις πρώτες βόλτες στην Αμερική αλλά να τραβήξει και video. Η εικόνα του αυτοκινήτου κάτω από τα φώτα του καταστήματος που ειδικεύεται στον καθαρισμό με εξελιγμένα προϊόντα και ιδιαίτερη φροντίδα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή και μπορεί να μην φαίνεται αλλά έχει αρκετή δουλειά για να επανέλθει στην τέλεια κατάσταση που βρίσκεται όταν φεύγει από τη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πρώτα πράγματα που εντυπωσίασαν τους ανθρώπους της AMMO, ήταν και η βαφή του CC850. Η ίδια η Koenigsegg λέει ότι η βαφή του αυτοκινήτου πραγματοποιείται σε 25 σκέλη προκειμένου το κάθε αυτοκίνητο να έχει το εξαιρετικό αυτό φινίρισμα για το οποίο η Koenigsegg έχει γίνει διάσημη. Υπάρχουν τόσα πολλά στρώματα χρώματος και βερνικιού που το μέγιστο πάχος βαφής στο αμάξωμα του CC850 είναι τα 39,4 μικροχιλιοστά, τη στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο για κάποιο μοντέλο της Rolls Royce είναι κοντά στα 7,1.

Η παραγωγή του CC850 θα περιοριστεί σε μόλις 70 μονάδες που θα έχουν V8 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και διπλό turbo, του οποίου η απόδοση με καύσιμο E85 είναι 1.385 ίπποι (1.185 ίπποι με απλή βενζίνη). Το ιδιαίτερα σπάνιο στοιχείο του αυτοκινήτου για τα δεδομένα της κατηγορίας αυτή, είναι πως μπορεί να παραγγελθεί με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η εναλλακτική είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Koenigsegg CC850 (+video)
Τι ετοιμάζει η Tesla στο Τέξας;
Dacia Spring: Βρήκαμε στην Ελλάδα το πιο φθηνό ηλεκτρικό (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement