Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Brabus 800 θέλει μερικά supercars για πρωινό!

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Brabus 800 θέλει μερικά supercars για πρωινό!

ΝΕΑ

Το Brabus 800 θέλει μερικά supercars για πρωινό!

ΝΕΑ

Η Brabus κυκλοφόρησε ένα πλήρες πακέτο αναβάθμισης για την Mercedes-AMG E63, το ονόμασε Brabus 800 για να μην έχει κανείς απορία περί των ίππων που αποδίδει ο κινητήρας και μπορεί να «τρομάξει» πολλά supercars στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Αντικαθιστώντας τα turbo με μεγαλύτερα, επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο και με νέα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, η Brabus “δίνει πόνο” στους κατασκευαστές supercars.

Από τα highlights των επεμβάσεων, ξεχωρίζουμε και την επιλογή της «αθόρυβης λειτουργίας» για την εξάτμιση, με τα ενεργά διαφράγματα που αλλάζουν θέση και επηρεάζουν την ένταση του ήχου που παράγεται. Από τις επεμβάσεις της Brabus για την απόδοση του κινητήρα, έχουν προκύψει 188 επιπλέον ίπποι σε σχέση με την εργοστασιακή ισχύ του μοντέλου και 15,3 kgm ροπής. Συνολικά λοιπόν η απόδοση του twin-turbo 4λιτρου V8 του B 800, είναι 800 PS στις 6.600 σ.α.λ. και σχεδόν 102 (101,9) kgm ροπής στις 3.600 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Για τη μετάδοση φροντίζει το 9άρι αυτόματο κιβώτιο που στέλνει στην ισχύ και τη ροπή σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Matic+. Από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, το B 800 χρειάζεται μόλις 3,0 δευτερόλεπτα (3,1 η station wagon έκδοση)- σχεδόν μισό δευτερόλεπτο λιγότερο από την «απλή» Mercedes-AMG E63. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα. Οι αισθητικές επεμβάσεις της Brabus στο μοντέλο, περιλαμβάνουν την μπροστινή ποδιά, την αεροτομή για το πίσω καπό, ενώ στον πίσω προφυλακτήρα εντοπίζεται διαχύτης από ανθρακονήματα. Οι τροχοί είναι διαφορετικοί σε σχεδίαση και η Brabus προσφέρει επιλογές με διάμετρο έως και 21 ιντσών, όπως είναι αυτές των φωτογραφιών.

Οι συγκεκριμένες ζάντες είναι οι «Platinum Edition Z» με ειδικό φινίρισμα και μεγαλύτερο πλάτος για τις πίσω (εμπρός 9 ίντσες, πίσω 10,5) με ελαστικά 255/30 και 295/25 αντίστοιχα. Η αερανάρτηση του μοντέλου συμβάλλει στη δυναμική εικόνα του μοντέλου καθώς φέρνει το αμάξωμα έως και 20 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Πλάκες από ανοξείδωτο ατσάλι με φωτιζόμενο λογότυπο Brabus που αλλάζει χρώμα καλωσορίζουν τους επιβάτες κατά το άνοιγμα της πόρτας, ενώ αλλαγμένα είναι και τα πεντάλ αλουμινίου. Η Brabus προσφέρει την επιλογή είτε να αγοράσει κανείς το αυτοκίνητο (sedan ή estate) έτοιμο, είτε να του προσθέσει εκ των υστέρων όλο το κιτ ή όποια κομμάτια επιθυμεί.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με το κόστος, το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής, είναι πως το B 800 μπορεί να γίνει δικό μας με 254.349 ευρώ– αν και είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στον επίσημο αντιπρόσωπο της Brabus στο Los Angeles των ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσπασε ταμεία η “Ελληνική” Mercedes-AMG SL 73
H Brabus B45 με 450 ίππους (VIDEO)
Δοκιμή: Mercedes-AMG A35 4Matic