Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi R8 Green Hell χορεύει στην πίστα (+video)

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi R8 Green Hell χορεύει στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Το Audi R8 Green Hell χορεύει στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Η Audi τιμά το πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν του R8 LMS στην Πράσινη Κόλαση μέσω της δημιουργίας μιας ειδικής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Ορμώμενη από τις εντυπωσιακές επιτυχίες του Audi R8 LMS στο θρυλικό Nurburgring, η γερμανική μάρκα, μόλις πρόσφατα, παρουσίασε μια ειδική έκδοση του μοντέλου υπό την κωδική ονομασία “Green Hell”.

Το R8 Green Hell θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες στις εγκαταστάσεις Bollinger Hofe, ενώ για την απόκτησή του θα χρειαστεί να καταβληθεί το ποσό των 233.949 ευρώ (σ.σ. γερμανική αγορά).

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στις αποχρώσεις Tioman green, ibis white, Daytona gray και mythos black, οι οποίες πλαισιώνονται από μαύρα γραφικά που κοσμούν τους καθρέφτες, την αεροτομή, την οροφή, τα μαρσπιέ και τον πίσω διαχύτη. Μαύρο χρώμα φέρουν και οι επιβλητικοί τροχοί των 20 ιντσών, με τη μονοτονία, ωστόσο, να διακόπτεται από κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες. Παράλληλα, ξεχωριστή νότα προσφέρεται και χάρη στα μαύρα λογότυπα “Green Hell R8” που γνωστοποιούν τη φύση της ειδικής έκδοσης.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα με επενδύσεις από Alcantara -ίδιο υλικό και στο τιμόνι- και τις γαλαζιοπράσινες ραφές, ενώ το ίδιο χρώμα επικρατεί και στο ταμπλό προς την πλευρά του συνοδηγού. Το έμβλημα green hell κοσμεί τα πατάκια του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το R8 Green Hell «φορά» έναν V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 620 ίππους και συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων S Tronic, το οποίο φροντίζει για τη μεταφορά της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 331 χλμ./ώρα, με την διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Audi: “Εξηλεκτρισμός” και στα μοντέλα RS

Advertisement

Το Audi TT με ακόμη πιο δυναμικό “λουκ”

Οι πρωταθλητές Ευρώπης οδηγούν Audi e-tron