Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα

ΝΕΑ

To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα

ΝΕΑ

H Audi εξοπλίζει το νέο Q4 e-tron με μία νέα καινοτομία, επιτρέποντας τον οδηγό να βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο με… ψηφιακές πληροφορίες σε πρώτο πλάνο.

Advertisement
Advertisement

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron μπορούν να εξοπλιστούν με μια άλλη σημαντική καινοτομία – την οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία περιλαμβάνεται στον προαιρετικό κατάλογο του μοντέλου.

Προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Πιο κοντά στον οδηγό εμφανίζονται η ταχύτητα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, τα συστήματα υποβοήθησης. Να προστεθεί ότι διατίθενται ακόμα περισσότερες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης.

Το σύστημα βασίζεται σε μία ιδιαίτερα φωτεινή οθόνη LCD που μέσω ειδικών κατόπτρων κατευθύνει τις παραγόμενες φωτεινές ακτίνες σε δύο επίπεδα και μέσω αντανακλάσεων, ευκρινέστατα, στα μάτια του οδηγού. Τα διάφορα σύμβολα προβάλλονται με ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ειδικά προσαρμοσμένα στη γεωμετρία των οπτικών προβολής, με επεξεργασία δεδομένων που λαμβάνονται από την μπροστινή κάμερα, τον αισθητήρα ραντάρ και το σύστημα  πλοήγησης, να εξασφαλίζει απίστευτα ρεαλιστική απεικόνιση. 

Advertisement

Χαρακτηριστικά, το λογισμικό του συστήματος αποτελείται από περίπου 600.000 γραμμές κώδικα προγραμματισμού, περίπου 50% περισσότερο από ολόκληρο το σύστημα ελέγχου της πρώτης έκδοσης του Space Shuttle.

Φυσικά το σύνολο ολοκληρώνει το γνώριμο ψηφιακό concept λειτουργίας και χειρισμού της Audi, που αποτελείται -εκτός του head-up display που αναφέραμε παραπάνω, το σύμπλεγμα ψηφιακών οργάνων ή το Audi virtual cockpit για τον οδηγό, την κεντρική οθόνη αφής MMI, τον φωνητικό έλεγχο φυσικής γλώσσας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη παρουσίαση: Audi Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback
Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα
Τα μυστικά πίσω από την κατασκευή του Audi Q4 e-tron