Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi A3 Sportback 30 TFSI συνδυάζει ιδανικά το premium και το σπορ

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi A3 Sportback 30 TFSI συνδυάζει ιδανικά το premium και το σπορ

ΝΕΑ

Το Audi A3 Sportback 30 TFSI συνδυάζει ιδανικά το premium και το σπορ

ΝΕΑ

Το Audi Α3 Sportback αποτελεί και ολοκληρωμένη πρόταση που βλέπει την κορυφή της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

 Όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο αναζητούν ένα σύγχρονο μοντέλο που θα τους παρέχει το περίφημο fun to drive, ενώ συγχρόνως θα καλύπτει τις ανάγκες των μετακινήσεων εντός και εκτός πόλης. Χωρίς να χρειαστεί να γίνουν κάποιας μορφής εκπτώσεις, ενώ φυσικά επιθυμητές είναι τόσο η οικονομία όσο και η πολυτέλεια.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν και την άνοδο του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για premium μοντέλα σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες και ιδιαίτερα στη μικρή- μεσαία όπου η Audi είναι αυτή που έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μοντέρνα, πολυτελή σχεδίαση με τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες, και να προσφέρει μια κορυφαία επιλογή.

Που δεν είναι άλλο από το A3 Sportback που ξεχωρίζει με τον ελκυστικό και δυναμικό σχεδιασμό του, ο οποίος είναι ταυτόχρονα σύγχρονος αλλά και διαχρονικός. Και με έντονη προσωπικότητα, όπως άλλωστε περιμένει κανείς από ένα premium μοντέλο και με χαρακτηριστικό όπως η εντυπωσιακή Singleframe μάσκα του που τονίζει την επιβλητική υπόστασή του.

Advertisement
Advertisement

Premium είναι φυσικά και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, με μια διάχυτη αίσθηση της πολυτέλειας χάρη στα προσεγμένα, κορυφαίας ποιότητας υλικά, το εξαιρετικό φινίρισμα και τον classy σχεδιασμό.

Την upper class εικόνα ολοκληρώνει ο ατμοσφαιρικός Ambient Plus φωτισμός, ενώ ταυτόχρονα έχει δοθεί έμφαση στην πρακτικότητα με μεγάλους για μικρο-αντικείμενα και φορητές συσκευές, ενώ το ταμπλό είναι οδηγοκεντρικό και high tech.

Advertisement

Με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη για το εξελιγμένο σύστημα infotainment που περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης και όχι μόνο. Παράλληλα πλήρης είναι και η γκάμα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, ενώ η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει από το Adaptive Cruise Control που δίνει τρόπον τινά έναν αέρα ημι-αυτόνομης οδήγησης και καθιστά τα ταξίδια ακόμα πιο ξεκούραστα αλλά και οικονομικά και το Head Up Display (HUD) μέχρι το Audi Drive Select με τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας και τους κορυφαίας τεχνολογίας προβολείς Matrix LED.

Advertisement

Το εσωτερικό του Audi A3 Sportback ξεχωρίζει και με τους χώρους του, που τους επιτρέπει να καλύπτει με άνεση τις μετακινήσεις μιας οικογένειας. Ενδεικτικό για αυτό η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του που κυμαίνεται από τα πολύ καλά 380 λίτρα έως και τα 1.200, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Σημαντική για τις οικογενειακές μετακινήσεις και τον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι βέβαια και η οικονομία καυσίμου, που εξαρτάται από το πόσο εξελιγμένος είναι ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης.

Advertisement

Και εδώ το Α3 και μάλιστα στην εισαγωγική του έκδοση είναι κορυφαίο, μιας και κινείται από τον ιδιαίτερα σύγχρονο τρικύλινδρο turbo των 1.000 κυβικών. Ο 1.0 TFSI αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm και κινεί πολύ άνετα το πεντάθυρο αμάξωμα -κάτι που διαφαίνεται και από τις επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα, τελική 204 χλμ./ ώρα) αλλά και από τη μέση κατανάλωση που επίσημα είναι 5,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα (CO2: 125 γραμμάρια ανά 100 χιλιόμετρα).

Ο 1.0 TFSI, όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic των 7 σχέσεων, έχει και σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης και μάλιστα στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, που συνεισφέρει σε ισχύ και ροπή όταν και όποτε χρειάζεται. Έτσι εδώ η μέση κατανάλωση είναι ακόμα πιο χαμηλή, 5,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ αντίστοιχα χαμηλότερες είναι και οι εκπομπές CO2 καθώς φτάνουν τα 116 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Τιμή που απαλλάσσει το A3 Sportback 1.0 TFSI από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Πέρα από τον κινητήρα στο δυναμικό οδηγικό προφίλ του Α3 Sportback συμβάλλει η εξαιρετική ρύθμιση της ανάρτησής του, που εξασφαλίζει μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της άνεσης.

Οι τιμές του Audi A3 Sportback 30 TFSI ξεκινούν από τις 22.950 ευρώ για την έκδοσή του με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων και από τις 26.150 ευρώ για την ήπια υβριδική εκδοχή του με το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic.