Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan

ΝΕΑ

Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan

ΝΕΑ

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες, οι άνθρωποι της Nissan επιθυμούν να εφοδιάσουν το Ariya με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Nissan LEAF, η ιαπωνική εταιρεία προλειαίνει το έδαφος για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. Πρόκειται για το Ariya, ένα crossover-coupe σχήματος, το οποίο θα αφιχθεί στις ελληνικές αντιπροσωπείες στα τέλη του 2021 και θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της Nissan.

Στις εκδόσεις με την μπαταρία χωρητικότητας 87 kWh (65 kWh η έτερη) η Nissan, κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, είχε επισημάνει πως η μέγιστη αυτονομία θα αποτυπώνεται στα 500 χλμ. Νεότερος στόχος, ωστόσο, των διοικούντων της είναι να εφοδιάσουν το μοντέλο με ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

«Αφού γίνουν κάποιες βελτιστοποιήσεις εντός του έτους, αναμένουμε η αυτονομία του Ariya να ξεπεράσει τα 500 χλμ. Αυτό θα ενίσχυε τόσο την αποδοτικότητα όσο και το αίσθημα αυτοπεποίθησης των οδηγών, ενθαρρύνοντάς τους να διανύσουν περισσότερα χλμ., με μια φόρτιση», ανέφερε ο Marco Fioravanti, VP Product Planning στη Nissan Europe.

Καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της παρεχόμενης αυτονομίας αναμένεται να διαδραματίσει ο αεροδυναμικός συντελεστής του Ariya ο οποίος θα αποτυπώνεται σε 0,297 (Cd), και θα το καθιστά στο πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan.

Advertisement

Για να καταστεί αυτό πραγματικότητα, οι εξειδικευμένες ομάδες της ιαπωνικής εταιρείες έχουν αφιερώσει ατελείωτες εργατοώρες και έχουν υποβάλει το μοντέλο σε εξονυχιστικές δοκιμές.

Στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, οι γραμμές που θα διαμορφώνουν το σχήμα του μοντέλου, το επίπεδο πάτωμά του, όπως και η στρατηγική τοποθέτηση των εισαγωγών αέρα.

Advertisement

«Το Nissan Ariya αποτελεί το προϊόν των προσπαθειών που έγιναν σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι μαζί εργαστήκαμε προκειμένου να “φέρουμε” κάποια αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, τα οποία σε συνδυασμό με τις ισχυρές επιδόσεις, τις τεχνολογίες διασύνδεσης και τη σχεδίαση, θα ικανοποιούν τα “θέλω” των πελατών μας», συμπλήρωσε η Helen Perry, Head of Electric Passenger Cars & Infrastructure στη Nissan in Europe.

Διαβάστε επίσης:
Θα κατασκευάσει η Nissan το Apple Car;
Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai (video)
Νέο υβριδικό Nissan GT-R το 2022

Advertisement