Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο υβριδικό Nissan GT-R το 2022

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο υβριδικό Nissan GT-R το 2022

ΝΕΑ

Νέο υβριδικό Nissan GT-R το 2022

ΝΕΑ

Νέα δημοσιεύματα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, κάνουν λόγο για παρουσίαση νέου GT-R από τη Nissan, έως τα τέλη του 2022 και μάλιστα με υβριδικό μηχανικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan μπορεί να έχει επιβεβαιώσει πως το διάδοχο μοντέλο του GT-R βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης αλλά περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο δεν υπάρχουν.

Ένα νέο δημοσίευμα στο Ιαπωνικό Best Car ισχυρίζεται ότι το πολυαναμενόμενο νέο GT-R θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2022 με κάποιες σημαντικές αλλαγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος τα αυστηρά πρότυπα που εισάγονται φέτος στην Ιαπωνική αγορά για τους ρύπους και τον παραγόμενο θόρυβο από τα αυτοκίνητα, οδηγούν τη Nissan σε διαφοροποίηση της μέχρι τώρα επιλογής της για το GT-R. Συγκεκριμένα, με το V6 twin turbo σύνολο των 3,8 λίτρων που είναι τώρα διαθέσιμο το μοντέλο, δεν θα μπορέσει να υπάρξει συνέχεια μια και το σύνολο αυτό δεν θα πληροί αυτούς τους νέους κανονισμούς.

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, η επόμενη γενιά GT-R θα πρέπει να υιοθετήσει μια υβριδική μονάδα για την κίνηση και τις κορυφαίες επιδόσεις της. Με το όνομα R36, το νέο GT-R θα συνδυάσει σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος το V6 σύνολο με ένα υβριδικό σύστημα 48 volt με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Η προσθήκη συστήματος 48 volt θα βελτιώσει την οικονομία καυσίμου και την απόδοση, ενώ θα συμβάλλει και στη μείωση του θορύβου. Η συνολική απόδοση δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής μονάδας θα πρέπει να κάνει το νέο GT-R πιο ισχυρό από το υπάρχον, το οποίο διαθέτει ισχύ 600 ίππων στο GT-R Nismo.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα νέο μοντέλο, το GT-R επόμενης γενιάς αναμένεται να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το τρέχον αυτοκίνητο. Το Best Car στο δημοσίευμά του αναφέρει πως το GT-R επόμενης γενιάς θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2022, με αναμενόμενη κυκλοφορία στις εκθέσεις ανά τον κόσμο το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2024. Μέχρι τότε, το υπάρχον GT-R θα έχει συμπληρώσει 17 χρόνια στην αγορά.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Η Nissan εξηγεί την επιστήμη πίσω από το καμουφλάζ των πρωτοτύπων
Nissan GT-R Nismo προπαραγωγής τραβάει τα βλέμματα σε συνάντηση με supercars (VIDEO)
Nissan GT-R R35 Final Edition: Έρχεται το 2022 με 710 άλογα

Advertisement