Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλαγιολισθήσεις με Infiniti Q60 των 1.000 ίππων (video)

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλαγιολισθήσεις με Infiniti Q60 των 1.000 ίππων (video)

ΝΕΑ

Πλαγιολισθήσεις με Infiniti Q60 των 1.000 ίππων (video)

ΝΕΑ

Κορυφαίος Ιάπωνας drifter κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός εκτενώς πειραγμένου θηρίου 1.000 ίππων και επιδίδεται σε έναν μοναδικό χορό, πάνω σε αποβάθρα.

Advertisement
Advertisement

Η Infiniti, το premium παρακλάδι της Nissan, αποτίνει φόρο τιμής στον μεγαλύτερο  – και πιο προικισμένο οδηγικά –  οπαδό της, λανσάροντας ένα συναρπαστικό βίντεο με… άρωμα καμένων ελαστικών.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Tatsuhiro Shibata, ένας Ιάπωνας tuning specialist που έχει «περιποιηθεί» δεκάδες Nissan Skyline R31s, σαγηνεύτηκε από ένα Infiniti Q60 και αποφάσισε να το κάνει δικό του. Τι και αν τα αυτοκίνητα της πολυτελούς θυγατρικής της Nissan δεν πωλούνται στην πατρίδα του; Αυτός ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ και με… συνοπτικές διαδικασίες το έκανε δικό του.

«Στα μάτια μου, το Q60 ήταν το πιο όμορφο αυτοκίνητο στην γκάμα της Infiniti, αλλά δεν το πωλούσαν στην Ιαπωνία. Έτσι έπρεπε να πάμε στις ΗΠΑ και να βρούμε ένα. Είναι απλό, ήθελα απλά ένα όμορφο αγωνιστικό αυτοκίνητο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα «θηρίο», ο Shibata αντικατέστησε τον 3λιτρο V6 που βρισκόταν κάτω από το καπό του coupe με έναν HKS 4,1 lt VR38DETT (από Nissan GT-R) ο οποίος περιλαμβάνει το κιτ GT1000 της HKS με τις συμμετρικές τουρμπίνες. Η ισχύς εκτοξεύτηκε στους 1.000 ίππους, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης χρησιμοποιήθηκε ένα σειριακό κιβώτιο της Albins.

Advertisement

Χρησιμοποιήθηκε high-end σύστημα πέδησης της Endless με 6πίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα, ειδικές ζάντες για ντρίφτ 5 ακτινών τύπου RAYS GL-57CR, ντυμένες με ελαστικά SAILUN Gene R, ενώ δόθηκε και έμφαση στην εξοικονόμηση βάρους, μέσω της εκτενούς χρήσης ανθρακονήματος, σε μαρπσιέ, προφυλακτήρες, πρόβολους, θύρες, οροφή και καπό.

Το συγκεκριμένο βαριά «πειραγμένο» Infiniti Q60, λοιπόν, αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή σε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Drifting at The Docks” που γυρίστηκε στην αποβάθρα του λιμανιού της Yokohama στην Ιαπωνία.

Advertisement

Πίσω από το τιμόνι του coupe κάθεται ο επαγγελματίας οδηγός Koudai Sobagiri, ο οποίος φοράει τα χρώματα της Shibata Drift Racing, αγωνιζόμενος στο κορυφαίο ιαπωνικό πρωτάθλημα drifting, D1 Grand Prix.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε τον Sobagiri να επιδίδεται σε έναν μοναδικό χορό, με συνοδό του το Infiniti Q60 των 1.000 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη
Η Captain Marvel μας παρουσιάζει τη… νέα Nissan (video)
Δοκιμή: Nissan LEAF e+ 62 kWh – Με 528 χλμ. αυτονομία