Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αφεντικό της VW παραδέχεται πως οδήγησε το Tesla Model Y

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αφεντικό της VW παραδέχεται πως οδήγησε το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Το αφεντικό της VW παραδέχεται πως οδήγησε το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Ο προϊστάμενος του ομίλου VW Herbert Diess συναντήθηκε με τον CEO της Tesla Elon Musk στη Γερμανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δίνοντας στον Musk την ευκαιρία να δοκιμάσει το ID.3 και επιθεωρώντας επίσης το επερχόμενο crossover του ID.4.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη συνάντηση, ο Diess πήγε στο LinkedIn για να μιλήσει για το πώς πήγαν τα πράγματα, ευχαριστώντας το αφεντικό της Tesla για την επίσκεψη και αναφέροντας παιχνιδιάρικα ότι αν θέλει να δοκιμάσει κάτι πιο σπορ από το ID.3, το VW Group προσφέρει επίσης λίγο κάτι πιο πικάντικο από αυτό, το οποίο ονομάζεται Porsche Taycan.

Σε μεταγενέστερη αναφορά του, ο Diess πρόσθεσε πως ο ίδιος οδήγησε το νέο Tesla Model Y, μαζί με έναν από τους συναδέλφους του, δηλώνοντας πραγματικά εντυπωσιασμένος. “Φυσικά, δοκίμασα το Tesla Model Y – με τον συνάδελφό μου Frank Welsch”, δήλωσε ο Diess.

“Αυτό το αυτοκίνητο μας αφορά αφού παρουσιάζει πολλές διαφορετικές πτυχές: εμπειρία οδήγησης, δυνατότητα ενημέρωσης, δυνατότητες οδήγησης, επιδόσεις κορυφαίων εκδόσεων, δίκτυο φόρτισης, γκάμα, κτλ. Μεγάλο πλεονέκτημα του Model Y είναι το γεγονός πως εξελίχθηκε εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο – όπως δηλαδή και το δικό μας ID.3. Πολλοί από τους ανταγωνιστές μας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες των συμβατικών μοντέλων με θερμικούς κινητήρες. Το αποτέλεσμα: Δεν μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις καλύτερες περγαμηνές”.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει πάντως πως μπορεί να καλύψει την απόσταση με τον Αμερικανό αντίπαλό της τα επόμενα χρόνια, τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε διαθέσιμη τεχνολογία.

Όσον αφορά σε οποιοδήποτε είδος συνεργασίας μεταξύ Tesla και VW όπως ακούστηκε τελευταία, ο Diess διέψευσε τις φήμες δηλώνοντας ότι αυτός και ο Musk απλώς οδήγησαν μαζί το ID.3 και είχαν μια συνομιλία, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία-συνεργασία».

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

“Κατάσκοπος” των Γερμανών το αφεντικό της Tesla…

Advertisement

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y (video)

Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

 

Advertisement