Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y (video)

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y (video)

ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y (video)

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του εκκεντρικού Elon Musk, το πρώτο μοντέλο του Tesla Model Y παραδόθηκε ήδη στο νέο του ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

 

Η παραπάνω είδηση επιβεβαιώθηκε και μέσω του επίσημου λογαριασμού της Tesla στο Twitter και συνοδεύτηκε από ένα μικρής διάρκειας βίντεο. Να αναφερθεί ότι αρχικά η εταιρεία από το Palo Alto της Καλιφόρνια είχε ανακοινώσει ως ημερομηνία των πρώτων παραδόσεων τον Οκτώβριο του 2020. Το Model Y αποτελεί ένα κόμπακτ διαστάσεων crossover, το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της Tesla θα αποτελέσει ένα από τα best seller της, χάρη στα αυξημένα επίπεδα πρακτικότητας σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή. Για παράδειγμα, η έκδοση Long Range, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και την τετρακίνηση θα ξεκινά από τα 52.990 δολάρια. Μάλιστα, εξαιρετικές θα είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 217 km/h, ενώ η αυτονομία βάση WLTP αγγίζει τα 505 km.

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και την έκδοση Performance (60.990 δολάρια). Εδώ, το Model Y χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για το «0-100», με την τελική ταχύτητα να αυξάνεται στα 241 km/h, θυσιάζοντας πάντως την αυτονομία, που πέφτει στα 480 km. Η κορυφαία εκ των εκδόσεων του Model Y διαθέτει επίσης σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, καθώς και ζάντες 21 ιντσών. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να αποκτήσει το προαιρετικό πακέτο Performance Upgrade, χάρη στο οποίο η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h. Στις αρχές του 2021 η Tesla θα λανσάρει και μία φθηνότερη έκδοση, με τιμή εκκίνησης τα 39.000 δολάρια, διαθέτοντας φυσικά και μικρότερη αυτονομία (πιθανότατα τα 370 km).

Advertisement