Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

“Κατάσκοπος” των Γερμανών το αφεντικό της Tesla…

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Κατάσκοπος” των Γερμανών το αφεντικό της Tesla…

Mobility

“Κατάσκοπος” των Γερμανών το αφεντικό της Tesla…

Mobility

Η δοκιμή του ID.3 από τον CEO της Tesla, Elon Musk, έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία όπου του δόθηκε η ευκαιρία να δει και το αναμενόμενο ID.4.

Advertisement
Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα ένα δημοσίευμα του Bloomberg, έκανε λόγο για συνάντηση του Musk με τoν CEO της VW, Herbert Diess, στο Braunschweig.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης των δύο ανδρών, ο Musk σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οδήγησε το Volkswagen ID.3 και ειδε από κοντά το ID.4. Στο ρεπορτάζ που επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν πολλά για το θέμα, ένας εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε τη συνάντηση αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση και την «επιθεώρηση» των προϊόντων της VW από τον Elon Musk. Τα ID.3 και ID.4 είναι τα πρώτα από τα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB της VW.

Advertisement
Advertisement

Το ID.4 που αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του το φθινόπωρο, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τη Γερμανία και στη συνέχεια θα φτάσει και στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του έτους. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ενώ δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πλήρως μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και οι δύο εταιρείες δεν έχουν κανενός είδους συνεργασία, ο Diess έδωσε την ευκαιρία στον Musk να δει ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μοντέλο που προορίζει για παραγωγή η Γερμανική εταιρεία.

Ωστόσο, η στάση του Diess απέναντι στον Musk, δικαιολογείται καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει κίνηση αναγνώρισης της αξίας του. Στο LinkedIn πριν λίγες ημέρες, ο Diess ανέφερε πως το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla θα φέρει τη “μελλοντική τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας” που καθορίζει τις τάσεις στη χώρα, ενώ τον Ιούλιο είχε δηλώσει πως «ο Musk έχει καταφέρει πράγματα που πολλοί έκριναν πως είναι αδύνατο να συμβούν». Θα μείνουμε πάντως με την απορία για τις εντυπώσεις που αποκόμισε ο Musk από την οδήγηση του ID.3– αν και κατά πάσα πιθανότητα, κάτι θα αναφέρει στο αγαπημένο του Twitter μέσω του οποίου εκφράζεται τακτικά.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα: Tesla Model X 100D

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 450 δισ. δολάρια!

Το VW ID.3 ξεπερνά την εργοστασιακή αυτονομία (VIDEO)

Advertisement