Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

Ελλάδα 5:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

ΝΕΑ

Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

ΝΕΑ

Η βασική φθηνότερη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να διατεθεί το αργότερο έως τα μέσα του 2020. Εγγύηση 8 έτη για την μπαταρία!

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen υπεράσπισε την απόφασή της να διαθέσει το ηλεκτρικό ID3 σε μια πιο υψηλή τιμή στην αρχική έκδοση εξαιτίας του εξοπλισμού αλλά και της αυξημένης αυτονομίας.

Ωστόσο ξεκαθαρίζει πως η φθηνότερη έκδοση με μικρότερη αυτονομία θα είναι διαθέσιμη το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Ήδη ο όμιλος έχει ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες για την έκδοση ID3 στη Γερμανία με τιμή κάτω των 40.000 ευρώ εξαιρουμένων των κρατικών κινήτρων που ανέρχονται σε περίπου 6.000 ευρώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην μείωση των τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφορά στο κόστος απόκτησης των μπαταριών οι οποίες κοστίζουν πολύ ακριβά.

Advertisement

Η Volkswagen ανέφερε ότι το ID3 θα είναι ένα αυτοκίνητο «για εκατομμύρια καταναλωτές και όχι για τους εκατομμυριούχους καταναλωτές», τονίζοντας επανειλημμένα την προσιτή τιμή του αυτοκινήτου για τον καθημερινό αγοραστή.

Ωστόσο το ID3 δεν θα αποτελεί ακόμη ένα αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό καθώς ο όμιλος VW επέλεξε να διαθέσει το ηλεκτρικό μοντέλο σε τιμή λίγο υψηλότερη από εκείνη που έχει το Passat.

Advertisement

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα στελέχη της VW αποφάσισαν ότι το ID3 έπρεπε να προκαλέσει το ενδιαφέρον με την τεχνολογία που διαθέτει πριν οι καταναλωτές στραφούν σε αυτά από τα κλασικά αυτοκίνητα βενζίνης ή πετρελαίου.

Πάντως τα στελέχη του ομίλου VW υπεραμύνθηκαν της απόφασής τους για την τιμή του ID3 επισημαίνοντας ότι θα ήταν λάθος να διαθέσουμε μια έκδοση με μικρότερη εμβέλεια και χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού για να μειώσουμε λίγο την τιμή διάθεσης του αυτοκινήτου.

Στο στόχαστρο της VW έχει εισέλθει η Tesla και θα επιδιώξει να πουλά 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως ως το 2025 και να διαθέτει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement

Το ντεμπούτο του ID3 θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης με τις παραγγελίες να αφορούν στην έκδοση των 58 Kwh με αυτονομία 480 χιλιομέτρων ενώ στη συνέχεια θα διατεθεί και η βασική έκδοση των 47 Kwh με αυτονομία 330 χιλιομέτρων.

«Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν την βασική έκδοση το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.  Η σειρά 77 kWh Range S με αυτονομία 550 χιλιομέτρων θα κυκλοφορήσει τελευταία χωρίς ωστόσο να έχει να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία παρουσίασης της.

Οι προκρατήσεις για το ID3 έχουν ξεκινήσει από τις 8 Μαΐου και ήδη πάνω από τα δύο τρίτα των 30.000 μονάδων έχουν δεσμευθεί!

Η VW εκτιμά ότι έως το Σεπτέμβριο θα έχουν εξαντληθεί τα διαθέσιμα αυτοκίνητα.

Επίσης η αυτοκινητοβιομηχανία εγγυάται πως οι μπαταρίες θα διατηρήσουν τουλάχιστον το 70% της ικανότητας χρήσης τους μετά από οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. χρήσης.