Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το AC Cobra GT δικό σου, με προκαταβολή 2.900 ευρώ

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το AC Cobra GT δικό σου, με προκαταβολή 2.900 ευρώ

ΝΕΑ

Το AC Cobra GT δικό σου, με προκαταβολή 2.900 ευρώ

ΝΕΑ

Η AC Cars αποκαλύπτει κατά κάποιο τρόπο, το νέο Cobra GT Roadster με τους 654 ίππους του, που είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης και πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως σε τρεις περίπου μήνες.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και 70 χρόνια, το αυτοκίνητο που έχει φτάσει να γίνει εμβληματικό από την Shelby, έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτο σε σχέδιο.

Το σταθερό και πιστό του κοινό, έχει κρατήσει τη διαμόρφωση αυτή του αμαξώματος και μόνο λεπτομέρειες το ξεχωρίζουν από το αρχικό δείγμα του 1953. Το πιο σημαντικό κομμάτι που αλλάζει αλλά δεν φαίνεται, έχει να κάνει με τον κινητήρα που φιλοξενείται κάτω από το μακρύ εμπρός καπό. Τώρα λοιπόν, η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες –επιτηδευμένα σκοτεινές- εικόνες από το νέο της μοντέλο.

Το Cobra GT roadster, θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2023 και οι παραγγελίες γίνονται από τώρα αποδεκτές, με μια προκαταβολή περί τα 2.900 ευρώ. Προς το παρόν, δεν έχουμε και πολλά να πούμε για το νέο αυτό μοντέλο (που μοιάζει πάρα πολύ και με τα παλιότερα) πέραν του ότι περιμένουμε να έχει ισχύ 654 ίππων και τρομακτική συμπεριφορά στο δρόμο, καθώς η ισχύς αυτή καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Η AC Cars μιλά για μια διαδικασία έρευνας και εξέλιξης που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με στόχο τελικά να δημιουργήσει «ένα πραγματικό grand tourer, που συνδυάζει ταχύτητα, ευελιξία και απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και την πρακτικότητα». Ο V8 σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο δέκα σχέσεων, θα επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ζεύγος Mustang, «κάπνισε» το βουνό (+video)
Συγκριτική δοκιμή: BMW i4 M50 Gran Coupe vs Ford Mustang Mach-E GT
Η Shelby μπορεί νόμιμα πλέον να πουλά «Eleanor»

Advertisement