Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε

ΝΕΑ

To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε

ΝΕΑ

Το teaser της Nissan για το νέο 400Ζ έχει πυροδοτήσει τη φαντασία πολλών σχεδιαστών που σπεύδουν να μας δώσουν για πιο σαφή εικόνα για το πώς θα μπορούσε να δείχνει το νέο ιαπωνικό κουπέ.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά Ζ της Nissan έχει γράψει το δικό της σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των sports cars και φυσικά έχει δημιουργήσει ένα δυνατό πυρήνα φανατικών οπαδών. Ήταν λοιπόν απόλυτα φυσικό το teaser video που δημοσίευσε η Nissan πριν λίγο διάστημα στο οποίο έδινε μια πρώτη γεύση της σιλουέτας του νέου 400Ζ, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές που με τη σειρά τους έσπευσαν να δώσουν την δική τους εκδοχή σχετικά με την πιθανή εικόνα του νέου κουπέ.

Ανάμεσά τους και ο Guillaume Larouge ο οποίος βασίστηκε στο σκίτσο του περιγράμματος που έδωσε η Nissan να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή η οποία είμαστε σίγουροι πως θα εκτοξεύσει τις προσδοκίες πολλών στα ύψη. Πάντως σε κάθε περίπτωση το teaser της Nissan αφήνει σαφείς ενδείξεις πως το αυτοκίνητο θα έχει τις κλασικές αναλογίες, με μακρύ καπό και κοντό πίσω πρόβολο ενώ φαίνεται πως θα υπάρχουν αρκετές ακμές που θα προσδίδουν ένα έντονο και δυναμικό στυλ.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της απόδοσης το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως θα χρησιμοποιείται ένας 3.0λιτρος V6 twin-turbo κινητήρας ο οποίος ίσως συνοδεύεται από κάποιο υβριδικό σύστημα με την συνολική ισχύ να φθάνει τους 400 ίππους. Ακολουθώντας την κλασική έως τώρα συνταγή των Ζ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ θα προσφέρεται τόσο χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.