Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται νέο μεγάλο sedan από την Alfa Romeo

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται νέο μεγάλο sedan από την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Έρχεται νέο μεγάλο sedan από την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Δεν είναι μυστικό ότι η Alfa Romeo χρειάζεται νέα και κυρίως ενδιαφέροντα μοντέλα προκειμένου όχι μόνο να παραμείνει βιώσιμη αλλά πολύ περισσότερο και επίκαιρη.

Advertisement
Advertisement

Με τις Giulia και Stelvio βασικούς στρατιώτες της μάρκας αλλά και με τις επερχόμενες Giulietta και 4C να βρίσκονται προ των πυλών, η ιταλική μάρκα αποδεικνύει πως χρειάζεται νέα μοντέλα για να ανταγωνιστεί την κυριαρχία των Γερμανών στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων.

Ενώ η Tonale φέρεται να κάνει το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, μια σχετική αναφορά από το Motor.es κάνει λόγο για έναν άλλο άσσο στο μανίκι του CEO της Alfa Jean-Philippe Imparato: ένα ανταγωνιστικό sedan της κατηγορίας E που πρόκειται να ανταγωνιστεί ευθέως την BMW σειράς 5.

Το ισπανικό site γράφει πως το νέο ιταλικό sedan θα εμφανιστεί επίσημα το 2025 και επί του παρόντος βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού. Μοιράστηκε ωστόσο, μια αποκλειστική απόδοση προβλέποντας την άφιξη του σπορ sedan, το οποίο θα τοποθετηθεί επάνω από τη Giulia στη γκάμα της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Το Motor.es διέρρευσε επίσης ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο sedan, όπως τη χρήση της πλατφόρμας Giorgio, επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο sedan όπως όλα δείχνουν θα υιοθετεί εκδόσεις βενζίνης, plug-in hybrid όπως επίσης και ηλεκτρικές. Αλλά όπως πάντα, οι φήμες οργιάζουν μέχρι να μας ενημερώσει επίσημα η Alfa Romeo τι προτίθεται να κάνει.

Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι η Alfa Romeo, η DS και η Lancia αναπτύσσουν από κοινού μια νέα γενιά αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν το 2024. Η συγκεκριμένη συνεργασία γεννήθηκε με τη συγχώνευση του ομίλου Stellantis, με τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες να μοιράζονται κινητήρες αλλά και τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και για τις υπόλοιπες μάρκες του νέου μεγάλου γκρουπ.

Advertisement

Πρέπει οι Γερμανοί να ανησυχούν για την κυριαρχία τους στην κατηγορία των πολυτελών τετράθυρων; Μόνο ο χρόνος είναι σε θέση να μας απαντήσει, αλλά βλέποντας πόσο πανέμορφο μπορεί να είναι ένα μεγάλο sedan της Alfa Romeo με βάση αυτή την ανεπίσημη εκτέλεση, δεν θα εκπλαγούμε αν η αγορά γυρίσει προς το μέρος της.

Διαβάστε επίσης:
Όμιλος Stellantis: από κοινού εξέλιξη μοντέλων Alfa Romeo, DS και Lancia
Ο νέος πρόεδρος της Alfa Romeo στο μουσείο της μάρκας
Αυτή είναι η Alfa Romeo Racing C41 (video)

Advertisement