Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Volkswagen up! GTI

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίτλοι τέλους για το Volkswagen up! GTI

ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για το Volkswagen up! GTI

ΝΕΑ

H Volkswagen ανακοίνωσε το τέλος της κατασκευής της γρήγορης έκδοσης του μικρού της μοντέλου up!

Advertisement
Advertisement

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Volkswagen παρουσίασε την ανώτερη έκδοση GTI του δημοφιλέστατου up! και γέμισε τους νέους οδηγούς όλου του κόσμου με… σπορ όνειρα. Το αυτοκίνητο ήταν – και είναι – εξοπλισμένο με έναν τρικύλινδρο 1.000άρι κινητήρα ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής. Όλα αυτά μάλιστα στο βάρος των μόλις 1.070 κιλών!

Οι επιδόσεις επίσης είναι εντυπωσιακές καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 200 χλμ./ώρα. Όλα αυτά ωστόσο ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς η Volkswagen ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής του up! GTI.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση του αυτοκινήτου έχει ήδη αποσυρθεί ως επιλογή, ενώ η παραγωγή θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση των ήδη πουλημένων μοντέλων. Το Volkswagen up! ωστόσο θα συνεχίσει την πορεία του στην αγορά στις κανονικές εκδόσεις και φυσικά στην ηλεκτρική έκδοση.

Η Volkswagen τα τελευταία χρόνια είχε «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας έχοντας αντιπάλους τόσο το Renault Twingo GT όσο και το Abarth 595. Εκείνο που έχει μείνει πλέον στον αέρα είναι το αν θα συνεχιστεί η έκδοση GTI στο Polo. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της VW, Thomas Schafer, ίσως να υπάρξει πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς ο ερχομός των προδιαγραφών Euro7 ίσως κάνει ασύμφορη την πώληση του Polo GTI.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εντός της χρονιάς το Volkswagen ID. Buzz GTX
Οι παραδόσεις ηλεκτρικών Volkswagen αυξήθηκαν 24% το 2022
Volkswagen: Πιο δύσκολο το 2023

Advertisement