Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

70 χρόνια Subaru: ‘Ένα ταξίδι στο χρόνο

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

70 χρόνια Subaru: ‘Ένα ταξίδι στο χρόνο

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

70 χρόνια Subaru: ‘Ένα ταξίδι στο χρόνο

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έκλεισε 70 χρόνια ζωής, αλλά ουσιαστικά η ιστορία της ξεκινά από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Subaru Corporation ξεκίνησε το 1917 από το Εργαστήριο Έρευνας Αεροσκαφών, που αργότερα ονομάστηκε Nakajima Aircraft Co. Ltd.

Μετά από μια σειρά αναδιοργανώσεων, στις 15 Ιουλίου 1953, ιδρύθηκε η Fuji Heavy Industries Ltd. η οποία τον Απρίλιο του 2017 μετονομάστηκε στο σημερινό της όνομα, Subaru Corporation.

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ποικιλία επιχειρήσεων, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροπορική βιομηχανία ως κύριες δραστηριότητες, βιομηχανικά προϊόντα, οικολογικές τεχνολογίες, κατασκευή λεωφορείων και προκατασκευασμένες κατοικίες.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η αεροπορική βιομηχανία αποτελούν τους δύο πυλώνες της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Κάποιοι σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι:

Advertisement

1958: το Subaru 360, το πρώτο της όχημα για ένα μίνι αυτοκίνητο σχεδιασμένο να εκπληρώσει την ιδέα της ιαπωνικής κυβέρνησης για ένα «λαϊκό αυτοκίνητο»

1972: το Subaru Leone 4WD Station Wagon, το πρώτο τετρακίνητο όχημα μαζικής παραγωγής της Ιαπωνίας.

Advertisement

1989: το Subaru Legacy, που οδήγησε στην έκρηξη των station wagon κυρίως στην Ιαπωνική αγορά

2008: το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού EyeSight που βασίστηκε στη στερεοσκοπική κάμερα και συνεχώς εξελίσσεται

Advertisement

2012: το σπορ αυτοκίνητο Subaru BRZ και το 2022 το ηλεκτρικό SUV Solterra, που αναπτύχθηκαν και τα δύο από κοινού με την Toyota Motor Corporation.

Το 2021 η Subaru έφτασε την παραγωγή 20 εκατομμυρίων AWD οχημάτων και το 2022 παγκόσμιες πωλήσεις 5 εκατομμυρίων οχημάτων Subaru με EyeSight.

Στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας, με την πρώτη πτήση του T-1 του πρώτου ιαπωνικού τζετ το 1958, η εταιρεία ενισχύει τις τεχνολογίες της συμμετέχοντας σε εγχώρια και διεθνή προγράμματα ανάπτυξης αεροσκαφών.

Η Subaru θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τρεις βασικές επιχειρήσεις: αμυντικά προγράμματα, εμπορικά προγράμματα όπως με το Boeing 787 και προγράμματα ελικοπτέρων όπως με το UH-2.

Τον Ιούνιο του 2023 μια νέα διοικητική ομάδα αναλαμβάνει καθήκοντα. Βασικοί στόχοι, αφενός ο Όμιλος Subaru να εργάζεται ως μία ενιαία και δυνατή ομάδα ώστε να ξεπεράσει αυτήν την εποχή των σημαντικών αλλαγών και προκλήσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία και αφετέρου να εξελιχθούν περαιτέρω οι αναπτυσσόμενες τεχνολογίες από την εταιρεία.

Μέσω των προϊόντων και της ποιότητας που τα χαρακτηρίζει, η Subaru θα συνεχίσει να παρέχει «απόλαυση και ξεγνοιασιά» στις καρδιές και τις ζωές των ανθρώπων παραμένοντας δίπλα στους πελάτες και την κοινωνία.

Με όραμα την «Παροχή Ευτυχίας» στους ανθρώπους, την κοινωνία, ακόμη και τη γη, η εταιρεία δεσμεύεται να αγωνιστεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου Subaru παράλληλα με την εξέλιξη μιας βιώσιμης και χαρούμενης κοινωνίας.

Χρονολογίες-ορόσημα στην ιστορία της Subaru:

1917: Ο Chikuhei Nakajima ιδρύει το Εργαστήριο Έρευνας Αεροσκαφών.

1918: Το Εργαστήριο Έρευνας Αεροσκαφών μετονομάζεται σε Nakajima Aircraft Factory (αργότερα ενσωματώθηκε ως Nakajima Aircraft Co., Ltd. το 1931).

1945: Η Nakajima Aircraft Co., Ltd. αναδιοργανώνεται ως Fuji Sangyo Co., Ltd. και μεταβαίνει από την κατασκευή αεροσκαφών στην παραγωγή πολιτικών αγαθών.

1950: Σύμφωνα με τον νόμο περί αναδιοργάνωσης της εταιρείας, η Fuji Sangyo Co., Ltd. χωρίζεται σε 12 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Fuji Kogyo, Fuji Jidosha Kogyo και Utsunomiya Sharyo.

1953: Πέντε από τις 12 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Fuji Kogyo, συνεισφέρουν κεφάλαια για την ίδρυση της Fuji Heavy Industries Ltd. (το 1955 η Fuji Heavy Industries εξαγοράζει και συγχωνεύεται με τις πέντε εταιρείες).

2017: Η Fuji Heavy Industries Ltd. μετονομάζεται σε Subaru Corporation.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καλοκαιρινές εκπτώσεις από τη Subaru
Προσιτή φροντίδα για Subaru…
Το Koenigsegg με τον 12κύλινδρο boxer της Subaru