Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H McLaren F1 που μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολάρια (+video)

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren F1 που μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολάρια (+video)

ΝΕΑ

H McLaren F1 που μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. δολάρια (+video)

ΝΕΑ

Μια McLaren F1 με μόλις… 390 χιλιόμετρα στο κοντέρ, δημοπρατείται και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή- ρεκόρ προκειμένου να αλλάξει χέρια.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο προσφέρεται με όλα τα αξεσουάρ που είχε από την πρώτη μέρα, όλα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι το ειδικό σετ αποσκευών.

Η McLaren F1 είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό supercar της δεκαετίας του 1990 και μπροστά μας έχουμε μια από τις καλύτερες περιπτώσεις που έχουν προωθηθεί ποτέ σε δημοπρασία. Έχει μόλις 390 χιλιόμετρα στο κοντέρ και η Gooding and Company που θα φέρει σε δημοπρασία το αυτοκίνητο στο Pebble Beach τον Αύγουστο, υπολογίζει πως η τιμή που θα «πιάσει», θα είναι πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια (12,4 εκατομμύρια ευρώ).

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο με τον αύξοντα αριθμό 029, είναι η 25η McLaren F1 που παραδόθηκε σε πελάτη και είναι βαμμένη σε Creighton Brown, με το εσωτερικό να έχει επενδυθεί με δερμάτινη επένδυση σε δύο τόνους του καφέ. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ήταν Ιάπωνας και όπως φαίνεται συντηρούσε άριστα το αυτοκίνητο αλλά δεν έκανε μαζί του και πολλές βόλτες. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη F1 αποκτήθηκε από έναν Αμερικανό συλλέκτη που ούτε και αυτός ασχολήθηκε με το να τη χαρεί στο δρόμο, παρά μόνο με την άριστη συντήρηση τόσο του αυτοκινήτου, όσο και των αξεσουάρ που το συνόδευαν από την πρώτη του μέρα.

Είναι ούτως ή άλλως σπάνιο το να βλέπουμε μια McLaren F1 να πωλείται αλλά στην προκειμένη περίπτωση που τόσο το αυτοκίνητο, όσο και τα «αξεσουάρ» που το συνοδεύουν, είναι σε άριστη κατάσταση έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση πραγματικά ιδιαίτερη. Μαζί με την McLaren F1, ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει όλες τις γνήσιες αποσκευές που χωρούν στα πλευρικά πάνελ που έχει το αυτοκίνητο για το λόγο αυτό αλλά και ένα σπάνιο ρολόι TAG Heuer, καθώς και το σετ εργαλείων τιτανίου σε χρυσό χρώμα. Υπάρχει επίσης και μια τροχήλατη εργαλειοθήκη της FACOM με θέση για κάθε κομμάτι στα συρτάρια της, που είναι επίσης μέρος της δημοπρασίας και φυσικά και αυτή, σε άριστη κατάσταση.

Advertisement

Το εμβληματικό supercar έχει ένα μοτέρ της BMW χωρητικότητας 6,1 λίτρων που αποδίδει 627 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο συγκεκριμένο, βρίσκουμε ενδιαφέρον το ότι έχει ακόμα τα αυθεντικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 πρώτης τοποθέτησης στους τροχούς. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσό με το οποίο θα αλλάξει χέρια αυτό το εξαιρετικό δείγμα του έτσι και αλλιώς σπάνιου μοντέλου, όπως και το αν θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υπέρβαση των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)
McLaren F1: Το πιο επιθυμητό hypercar στον κόσμο, αναλυτικά (+video)
Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ