Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τί ζητά η Bentley από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί ζητά η Bentley από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

ΝΕΑ

Τί ζητά η Bentley από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα σε κάθε νέα τους γενιά εμφανίζονται ολοένα και βαρύτερα.

Advertisement
Advertisement

To αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι να κινδυνεύουν να ξεπεράσουν ακόμη και το όριο των επιβατικών IX.

Ο πλούσιος εξοπλισμός, οι νέες τεχνολογίες και φυσικά η επέλαση της ηλεκτροκίνησης στη ζωή μας και στα νέα μοντέλα, αυξάνουν το βάρος τους επικίνδυνα. Οι διαφορές στα μικρά αυτοκίνητα πόλης ή στα compact SUV δεν γίνονται αισθητές καθώς έχουν ένα μικρό περιθώριο… για περιττά κιλά, κάτι που όμως δεν συμβαίνει και στην περίπτωση των premium μοντέλων όπως αυτά στη γκάμα της BMW ή σε αυτή της Bentley που φαίνεται κιόλας να ανησυχεί περισσότερο από όλους.

Advertisement
Advertisement

Και πώς να μην ανησυχεί όταν η Bentayga EWB (Extended Wheelbase) αγγίζει τα 3.250 κιλά, μόλις 250 λιγότερα από το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επιβατικά. Μία επιπλέον αναβαθμισμένη έκδοση εξοπλισμού δηλαδή και μετά ο κάτοχος της πολυτελούς Bentley θα πρέπει να διαθέτει επαγγελματικό δίπλωμα για να την οδηγεί νομίμως. Η φίρμα λοιπόν του VW Group φέρεται να έστειλε επιστολή στους ιθύνοντες ζητώντας να αυξηθεί το όριο αυτό έτσι ώστε να πάψουν να ανησυχούν για την επόμενη μέρα. Η ύπαρξη της luxury φιλοσοφίας σε συνδυασμό με τις ανάγκες για μεγάλες μπαταρίες θα φέρει τη Bentley μπροστά στο φάσμα του να θεωρηθεί κατασκευαστής επαγγελματικών.

Η BMW από την πλευρά της είναι ακόμη μία περίπτωση όπου τα premium μοντέλα της πλησιάζουν αυτό το όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η i7 είναι το βαρύτερο μοντέλο στη γκάμα με βάρος 2.640 κιλά και έπειτα η X7 με 2.480 κιλά, με τα στελέχη πάντως της Βαυαρικής εταιρείας να δηλώνουν πως δεν θα δούμε βαρύτερες BMW από τώρα και στο εξής. Η Bentley από την άλλη δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι τέτοιο και δε θέλει μάλλον να μπει στη διαδικασία να στερήσει κάτι από το απαιτητικό κοινό της ώστε να παραμείνει εντός πλαισίου του νόμου.

Advertisement

Από τα πολυτελή χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς στη νέα Bentayga, είναι το ηλεκτρικό κλείσιμο της πόρτας (για πρώτη φορά σε Bentley), τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια στις πίσω πόρτες αλλά και ανάμεσα στους επιβάτες και η νέας σχεδίασης δερμάτινη επένδυση. Η Bentayga αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στις συνολικές πωλήσεις των 14.657 αυτοκινήτων που διατέθηκαν μέσα στο 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες επιλογές εξατομίκευσης θα έχει η XL Bentley Bentayga;
H Bentley Bentayga Speed ​​by Mansory είναι έτοιμη για… πόλεμο
Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne