ΝΕΑ

Τι θα συνέβαινε αν η Alfa Romeo κατασκεύαζε τράκτορες;

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα συνέβαινε αν η Alfa Romeo κατασκεύαζε τράκτορες;

ΝΕΑ

Τι θα συνέβαινε αν η Alfa Romeo κατασκεύαζε τράκτορες;

ΝΕΑ

Οι Alfisti ζουν ακόμα στον αστερισμό της νέας 33 Stradale, αλλά η φαντασία ορισμένων δεν σταματά να καλπάζει.

Advertisement

Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει ότι η Alfa Romeo κατασκεύαζε επίσης φορτηγά πριν από πάρα πολλά χρόνια.

Mille ονομαζόταν το τελευταίο φορτηγό που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Alfa Romeo, το οποίο και έμεινε στην παραγωγή από το 1958 έως και το 1964.

Τον τελευταίο καιρό έχουν «αναζωπυρωθεί» οι φήμες, για κάποιο επίσημο εγχείρημα της μάρκας, παρότι δεν υπάρχει, για την ώρα, καμία επιβεβαίωση. Ίσως η προ ετών (ομολογουμένως εντυπωσιακή) έμπνευση ενός Κορεάτη σχεδιαστή, ονόματι Taekanga Lee, να αποτελεί έναν καλό «oδηγό» για το μέλλον.

Advertisement

Στις ιδέες που παρουσιάστηκαν, πριν από μερικά χρόνια, ο καλλιτέχνης προσπάθησε να μεταφέρει το ιταλικό στυλ της Alfa. Φρόντισε για κάθε λεπτομέρεια, όπως το scudetto, μια μάσκα που είναι χαρακτηριστικό σχεδιαστικό ορόσημο της Alfa Romeo και το λογότυπο της μάρκας που τοποθετήθηκε πάνω της.

Ο Lee επέλεξε επίσης το κόκκινο χρώμα, ένα ακόμα σήμα κατατεθέν του κατασκευαστή. Και στις δύο πλευρές της καμπίνας, ακριβώς δίπλα στην πόρτα, τοποθέτησε το σύμβολο quadrifoglio verde, δηλαδή ένα πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι, έμβλημα των πιο «καυτών» της φίρμας. Στην έκδοση που παρουσίασε ο Lee, το τριφύλλι ήταν μαύρο και τοποθετημένο σε λευκό τριγωνικό φόντο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεμίζουν «άνθρακα» οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Competizione Q4 280 PS
Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)