Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα παρουσιάσει η Kia στο Λας Βέγκας;

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα παρουσιάσει η Kia στο Λας Βέγκας;

ΝΕΑ

Τι θα παρουσιάσει η Kia στο Λας Βέγκας;

ΝΕΑ

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να εκπλήξει τους πάντες στην εκδήλωση CES του Λας Βέγκας, στα μέσα Ιανουαρίου του 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Kia έχει έτοιμη μία νέα πλατφόρμα που την ονομάζει πλέον «Platform Beyond Vehicles». Στο πλαίσιο αυτής, σκοπεύει να παρουσιάσει πέντε νέα κόνσεπτ τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα περάσουν αργότερα στην παραγωγή.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023, η εταιρεία σκόπευε να ετοιμάσει μία σειρά από μοντέλα τα οποία θα βασίζονταν στην πλατφόρμα «purpose-built vehicles (PBV)». Ο όρος αλλάζει όμως τώρα σύμφωνα με την Kia και γίνεται «Platform Beyond Behicles».

Η γκάμα των μοντέλων που θα κατασκευαστούν σε αυτή την πλατφόρμα, αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή κόνσεπτ, αρχικά στην εκδήλωση CES από 9 μέχρι 12 Ιανουαρίου 2024. Εκεί, θα ειπωθούν και περαιτέρω λεπτομέρειες για την τεχνολογία που περιβάλει την πλατφόρμα.

Αυτή είναι η teaser φωτογραφία που δημοσιοποίησε η Kia, για να μας δώσει μία ιδέα για την πλατφόρμα PBV

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μοντέλο «Platform Beyond Vehicles» της Kia αναμένεται να λανσαριστεί το 2025 και η κωδική του ονομασία λέγεται πως είναι SW και πως πρόκειται για ένα μεσαίας κατηγορίας μοντέλο.

Τα υπόλοιπα PBV που εξελίσσει η Kia, πιστεύεται ότι αφορούν ένα της κατηγορίας micro, δύο εκδόσεις του μεσαίου και ένα μεγάλο. Κάθε ένα από αυτά θα είναι για εντελώς διαφορετική χρήση.

Το micro θα χρησιμοποιείται για ρομπο-μεταφορές μικρών αντικειμένων, τα μεσαία για αυτόνομη οδήγηση και μεταφορά ανθρώπων, τύπου ρομποταξί και το μεγάλο για μεταφορά εμπορευμάτων και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω πρόκειται να διαθέτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επίπεδου 4.

Από καθημερινά, μη αυτόνομα μοντέλα, η Kia σκοπεύει επίσης να επιδείξει τα κόνσεπτ για τα EV3 και EV4, αλλά και αυτά των EV9 και EV6 GT.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Kia EV9 στη Γαλλία
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 150 PS 6MT 2WD
Όλα όσα γνωρίζουμε για το Kia EV5